Antena 3 CNN Actualitate Locale Antena 3 a demarat proiectul Parcul Memoriei Naţionale. Iohannis, Tudose, Dragnea - umăr la umăr la Mărășești

Antena 3 a demarat proiectul Parcul Memoriei Naţionale. Iohannis, Tudose, Dragnea - umăr la umăr la Mărășești

Antena 3 a demarat proiectul Parcul Memoriei Naţionale. Iohannis, Tudose, Dragnea - umăr la umăr la Mărășești
de M.Z.    |    06 Aug 2017   •   20:10

Antena 3 a demarat, duminică, proiectul Parcului Memoriei Naţionale, Romândria, și va planta în Vrancea, între Mărăşti şi Mărăşeşti, 335.000 de stejari.

UPDATE 21.12Președintele Iohannis, la centenarul bătăliei de la Mărășești: Nu e mai mare onoare decât aceea de a păstra memoria eroilor

UPDATE 20.10 - Președintele Klaus Iohannis a ajuns duminică seara la Mărășești, acolo unde are loc o ceremonie comemorativă a centenarului bătăliei de la Mărășești.

La eveniment mai sunt prezenți și premierul Mihai Tudose, președinții celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, dar și șeful CJ Vrancea, Marian Oprișan.

Ceremonia a debutat cu intonarea imnului naţional. 

La eveniment participă mai mulţi membri ai Cabinetului, printre care Adrian Ţuţuianu, Carmen Dan sau Petre Daea.

În timp ce a fost intonat imnul de stat, au fost trase 21 de salve de tun, în memoria celor care au luptat şi s-au jertfit pentru o Românie unită şi puternică.

----------------------------

Știrea inițială 18.33

Antena 3 a demarat, duminică, proiectul Parcului Memoriei Naţionale, Romândria, și va planta în Vrancea, între Mărăşti şi Mărăşeşti, 335.000 de stejari.

Numărul puieților a fost ales astfel încât fiecare erou căzut în Primul Război Mondial, care şi-a jertfit viaţa pentru realizarea Marii Uniri de la 1918, va avea câte un stejar.

La 100 de ani distanţă de primul mare război, Antena 3 reaminteşte de ziua glorioasă în care trupele generalului von Mackensen erau oprite pe frontul de la Mărăşeşti sub deviza "Pe aici nu se trece". 

Duminică, la Mărăşeşti, a fost organizat evenimentul de comemorare a 100 de ani de la cea mai importantă operațiune militară a Armatei Române din Primul Război Mondial, eveniment la care va participa şi preşedintele Klaus Iohannis.

Partenerii Antena 3 în realizarea proiectului Parcului Memoriei Naţionale sunt Consiliul Judeţean Vrancea şi Romsilva.

La eveniment a fost prezent președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Primul stejar a fost plantat în memoria Ecaterinei Teodoroiu.

”Știu că e mai greu să mânuiesc și microfonul și hârlețul, dar o să fac și una și alta”, a spus Adrian Ursu, ”gazda” de la Mărășești.

La eveniment sunt așteptați președintele Klaus Iohannis și șeful PSD, Liviu Dragnea.


 

×
Subiecte în articol: Vrancea Antena 3 Klaus Iohannis
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close