Antena 3 CNN Actualitate Președintele Iohannis, la centenarul bătăliei de la Mărășești: Nu e mai mare onoare decât aceea de a păstra memoria eroilor

Președintele Iohannis, la centenarul bătăliei de la Mărășești: Nu e mai mare onoare decât aceea de a păstra memoria eroilor

Președintele Iohannis, la centenarul bătăliei de la Mărășești: Nu e mai mare onoare decât aceea de a păstra memoria eroilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    06 Aug 2017   •   21:12

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, duminică seară, în discursul său de la Ceremonia comemorativă a Centenarului bătăliei de la Mărăşeşti, că nu este onoare mai mare decât aceea de a păstra memoria eroilor şi i-a îndemnat pe militarii români să fie demni de înaintaşii lor. 

"Nu este mai mare onoare decât aceea de a păstra memoria eroilor şi nu este mai mare privilegiu decât acela de ale purta mai departe crezul. Vă îndemn ca acolo unde vă trimite datoria, în Afganistan, Irak ori Balcani, să fiţi demni de glorioşii voştri înaintaşi", a spus şeful statului. 

El a subliniat că "anul 1917 a fost pentru România cea mai grea perioadă din existenţa ei modernă". 

 

Principalele declarații ale președintelui:

”Viitorul țării noastre a fost salvat de eroismul armatei.

Prin angajamentul clasei politice, pentru reforma drepturilor electorale, România anului 1917 avea să-și dezvolte o solidaritate care avea să conducă la importantele victorii de la Mărăști, Mărășești și Oituz.

Deciziile de atunci ale clasei politice cu scopul intrării în marele război alături de Antanta sunt exemple de legiferare cu responsabilitate și asumare a datoriei până la sacrificiu.

Rememorarea Primul Război Mondial  e un prilej pentru a pune în valoare semnificaâia sa actuală. Marele război a însemnat pentru multe națiuni o piatră de hotar.

Secolul XX ne arată că libertatea, democrația și pacea nu se obțin și nu se păstrează fără un angajament continuu al fiecărei generații.

Vă chem să ne unim energiile, pentru a face din proiectul european o construcție solidă pentru viitorul generațiilor actuale”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Antena 3 a demarat, duminică, proiectul Parcului Memoriei Naţionale, Romândria, și va planta în Vrancea, între Mărăşti şi Mărăşeşti, 335.000 de stejari.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close