Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul din România care va avea parcări inteligente. Primăria a obţinut finanţare europeană prin PNRR

Orașul din România care va avea parcări inteligente. Primăria a obţinut finanţare europeană prin PNRR

Un oraş din România va avea parcări inteligente, după ce administrația locală a obţinut finanţare europeană prin PNRR.

Orașul din România care va avea parcări inteligente. Primăria a obţinut finanţare europeană prin PNRR
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Ian 2024   •   21:25

Primarul Municipiului Arad, Călin Bibarţ, spune că parcările vor fi un pic mai inteligente decât noi.

Practic, în cele opt FastPark-uri vor fi sisteme de monitorizare a intrărilor şi ieşirilor, a celor care plătesc şi a celor care nu plătesc parcarea.

Primarul a anunțat că a fost semnat contractul pentru proiectul "Soluții de parcare inteligentă pentru transformarea digitală a serviciului public de parcare". Durata de implementare a proiectului este de 12 luni, din care două luni sunt alocate proiectării și zece luni execuției.

Citeşte şiBucureştenii care parchează ilegal vor fi vânaţi de maşini inteligente

"Parcările inteligente vor fi… un pic mai inteligente decât noi. Aşa cum anunţam în urmă cu un an şi ceva, am obţinut o finanţare de aproape un milion de euro. Ea s-a concretizat într-un contract care a fost semnat la sfârşitul lunii decembrie 2023. Practic, în cele opt FastPark-uri vor fi sisteme de monitorizare a intrărilor şi ieşirilor, a celor care plătesc şi a celor care nu plătesc parcarea.

În zona centrală, pe Bulevardul Revoluţiei, vom avea 600 de senzori astfel încât în orice moment să ştim câte locuri sunt ocupate şi câte locuri sunt libere – mai ales câte sunt libere ne interesează.

În plus, vom avea maşini cu acele camere speciale care din mers vor citi numerele de înmatriculare ale maşinilor şi vor vedea dacă este plătită parcarea de acea maşină sau nu este plătită. Practic, este un pas mare înainte: un sistem de parcare pe care Aradul îl merită şi pe care ulterior vom dori să-l extindem în mai multe părţi din oraş.

Mă bucur că este din bani europeni, mă bucur că este în implementare şi consider că, până la urmă, împreună, dovedim că suntem un oraş de secol XXI", a declarat primarul Bibarţ, potrivit aradon.ro.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close