Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Bucureştenii care parchează ilegal vor fi vânaţi de maşini inteligente

Bucureştenii care parchează ilegal vor fi vânaţi de maşini inteligente

Maşinile inteligente care vor verifica parcările din Capitală au început de astăzi vânătoarea de şoferi care nu plătesc locul de parcare. Acestea vor circula regulat pe străzi şi vor scana numerele mașinilor aflate pe cele aproape 20.000 de locuri puse la dispoziţie de primărie.

Bucureştenii care parchează ilegal vor fi vânaţi de maşini inteligente
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2023   •   19:08

Reprezentanţii municipalităţii susţin că până cel târziu primăvara viitoare numărul locurilor de parcare disponibile va creşte de patru ori.

Bucureştenii vor fi nevoiţi să se obişnuiască cu un nou tip de amendă, cea dată de maşinile care vor verifica plata locurilor de parcare. Scopul acestei măsuri este de a creşte încasările la bugetul local, asta deşi bugetul primit anual de către Primăria Municipiului Bucureşti este unul mai mare faţă de acum câţiva ani.

Deşi iniţial s-a spus că maşinile vor putea da amenzile pe loc, scanând numerele de înmatriculare, după testul făcut astăzi primarul general şi-a dat seama că acestea nu pot fi date automat. Mai întâi datele trebuie să ajungă într-un sistem şi abia acolo se poate vedea cine nu a plătit pentru locul de parcare.

Maşinile vor merge în parcările din Capitală şi vor putea da până la 3.000 amenzi pe oră. Valoarea amenzii este de 200 de lei.

Autorităţile anunţă că până cel târziu în primăvara anului viitor bucureștenii din centrul și nordul Capitalei vor avea la dispoziție 80.000 de parcări cu plată.

În momentul de față există în teren 20.000 de astfel de locuri de parcare, iar pentru aproximativ 30.000 documentația este gata.

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close