Antena 3 CNN Actualitate Locale Asistentă medicală, acuzată că a furat de la pacienții pe care îi îngrijea, în Deva. Cum opera femeia

Asistentă medicală, acuzată că a furat de la pacienții pe care îi îngrijea, în Deva. Cum opera femeia

O asistentă medicală din Deva este acuzată de furt calificat, după ce a jefuit mai mulți pacienți pe care îi avea în grijă. Femeia a fost reținută pentru 24 de ore.

Asistentă medicală, acuzată că a furat de la pacienții pe care îi îngrijea, în Deva. Cum opera femeia
Sursa foto: Gettyimages | Terry Vine
de Ioana Mircea    |    16 Iun 2023   •   15:06

Mai mulți pacienți în vârstă din Deva au fost jefuiți de o asistentă medicală care se împrietenea cu aceștia și le promitea că are grijă de ei la domiciliu, în schimbul unor sume de bani. Pe lângă sumele primite, femeie fie sustrăgea obiecte, fie alte sume de bani din locuințele victimelor.

„La data de 15 iunie 2023, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Deva, cu sprijinul poliţiştilor Secţiei de Poliţie Rurală Ilia, ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara şi ai Serviciul Operaţiuni Speciale Hunedoara, în urma activităţilor de investigare şi de cercetare penală, au reuşit identificarea unei femei care, în calitate de asistentă medicală, ar fi intrat în contact cu diferite persoane vulnerabile (atât din cauza vârstei, cât şi a stării de sănătate) şi profitând de faptul că respectivii nu au aparţinători care să se îngrijească de ei, se oferea să le facă diverse cumpărături, iar, ulterior externării, le administra tratamente la domiciliu, în schimbul unor sume de bani”, a transmis Inspectoratul Poliției Județene Hunedoara.

Citește și: Protest în sistemul medical | Mii de angajaţi au pichetat unităţile sanitare

În urma percheziției la domiciliul femeii, poliţiştii au ridicat, pentru cercetări, 998 grame de aur, precum şi 15.000 de lei şi 1.500 de euro.

În cauză, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Deva au deschis dosar de cercetare penală pentru furt calificat, iar asistenta medicală a fost reţinută pentru 24 de ore, femeia urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva cu propunere de arestare preventivă, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: deva Hunedoara
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close