Antena 3 CNN Actualitate Locale Cele 100 de autobuze electrice cumpărate de PMB au ajuns în depoul STB | În curând vor fi puse în circulație

Cele 100 de autobuze electrice cumpărate de PMB au ajuns în depoul STB | În curând vor fi puse în circulație

Cele 100 de autobuze electrice achiziționate de Primăria Capitalei au ajuns în depoul STB și urmează să fie puse în circulație. Anunțul a fost făcut chiar de Nicușor Dan.

Cele 100 de autobuze electrice cumpărate de PMB au ajuns în depoul STB | În curând vor fi puse în circulație
Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Noi 2023   •   17:23

"Cele 100 de autobuze electrice au ajuns în depoul STB Bujoreni și urmează să fie puse în circulație. 65 de tramvaie noi merg de anul acesta, pe liniile cu cel mai mare număr de călători, iar până în primăvara anului viitor vor fi livrate toate cele 100 de tramvaie Imperio.

În 2024, vom demara achiziția pentru alte 200 de tramvaie noi. La începutul anului viitor, vor sosi în Capitală și cele 100 de troleibuze Solaris. Treptat, vom înlocui complet flota STB prin achiziția de vehicule noi, astfel încât să asigurăm un transport în comun public civilizat și modern", a precizat Nicușor Dan într-o postare pe Facebook. 

Citește și: Scandalul care a zguduit Austria. Cum a ajuns România să fabrice bocanci pentru militarii austrieci

Cele 100 de vehicule, care vor înnoi flota STB, sunt achiziţionate cu fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional.

Firma BMC Truck&Bus a fost declarată în luna iunie câştigătoare a licitaţiei pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice, conform anunţului publicat pe SEAP. Contractul are o valoare totală de 290.000.000 lei.


 

×
Subiecte în articol: autobuze STB București Nicușor Dan
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close