Antena 3 CNN Actualitate Locale Şocul trăit de un grup de turiști din Băile Herculane! Au dat nas în nas cu o viperă cu corn

Şocul trăit de un grup de turiști din Băile Herculane! Au dat nas în nas cu o viperă cu corn

Mai mulţi turiști din Băile Herculane au trăit spaima vieții lor după ce au întâlnit, pe un traseu, o viperă cu corn.

Şocul trăit de un grup de turiști din Băile Herculane! Au dat nas în nas cu o viperă cu corn
Sursa foto: Facebook
de Silvia Preda    |    14 Iun 2023   •   21:13

Viperele nu pot fi omorâte, pentru că sunt protejate prin lege iar sancțiunile sunt foarte dure. Fiţi foarte atenţi! În această perioadă a anului, viperele devin agresive și pot ataca.

Turiştii erau pe un traseu montan simplu când au observat o viperă cu corn lungă de un metru. Prezența viperelor în zona respectivă nu este o întâmplare, spun specialiştii.

Zona Banatului are faună și floră diversă. Încă de la finalul primăverii viperele cu corn își revin din hibernare şi devin agresive, pentru că este sezon de împerechere.

Vipera este strict protejată prin lege

Citeşte şi: Din ce în ce mai mulţi şerpi sunt văzuţi în apropierea blocurilor. Amendă de 5.000 de lei pentru cei care ucid un exemplar

Legea europeană și cea românească (OUG 57/2007 și Legea nr. 49/2011) arată că specia nu poate fi prelevată, capturată sau ucisă:

"Prelevarea, capturarea sau uciderea speciilor prevăzute în anexele actului juridic menționat se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă penală de la 30.000 lei la 60.000 lei".

Ce trebuie să faci dacă ești mușcat de viperă

În cazul unei mușcături, este important să sunați imediat la numărul de urgență 112 pentru a primi asistență medicală cât mai rapidă.

Mușcătura de viperă poate fi letală, iar autorităţile recomandă turiștilor să fie precauți și să ia în considerare următoarele sfaturi pentru a evita mușcăturile:

 

  • Purtați bocanci de munte, chiar dacă temperatura este ridicată.
  • Efectuați un control vizual constant al zonei pe care o parcurgeți.
  • Nu ridicați pietre mari fără a verifica în prealabil dacă există șerpi sub ele.
  • Dacă intrați într-o zonă cu vegetație înaltă, loviți ușor vegetația cu un băț înainte de a păși, astfel încât șarpele să se afle în afara drumului.

     

×
Subiecte în articol: Baile Herculane turisti Banat serpi vipera
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close