Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Din ce în ce mai mulţi şerpi sunt văzuţi în apropierea blocurilor. Amendă de 5.000 de lei pentru cei care ucid un exemplar

Din ce în ce mai mulţi şerpi sunt văzuţi în apropierea blocurilor. Amendă de 5.000 de lei pentru cei care ucid un exemplar

Animalele sălbatice apar tot mai des în curţile oamenilor. Şerpi în apropierea blocurilor, urşi în gospodării. Ce fac autorităţile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2023   •   19:43

Din ce în ce mai multe animale sălbatice apar în proximitatea gospodăriilor oamenilor. În Bihor, de exemplu, şerpii au intrat în scările blocurilor, în timp ce în alte zone urşii fac ravagii în gospodării.

Problema şerpilor este una majoră. Oamenii nu au voie să îi omoare, iar până ajung autorităţile chemate la faţa locului reptilele se fac nevăzute.

Citeşte şi: Fotografii rare cu o viperă neagră, descoperită în Munții Șureanu. Șarpele extrem de veninos surprins în timp ce se bucura de pradă

Orădenii se plâng că, în ultima perioadă, din ce în ce mai multe reptile au fost văzute în apropierea zonelor locuite.

Şerpii au intrat în blocuri, iar oamenii dau peste ei chiar şi pe stradă sau în parcuri. Vestea proastă este că problema va persista, sunt de părere specialiștii.

Indiferent de specie, şerpii sunt protejaţi de lege iar uciderea lor atrage amenzi usturătoare. Până la 5.000 de lei în cazul persoanelor fizice și chiar 10.000 de lei în cazul persoanelor juridice.

×
Subiecte în articol: animale salbatice serpi ursi
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close