Antena 3 CNN Actualitate Fotografii rare cu o viperă neagră, descoperită în Munții Șureanu. Șarpele extrem de veninos surprins în timp ce se bucura de pradă

Fotografii rare cu o viperă neagră, descoperită în Munții Șureanu. Șarpele extrem de veninos surprins în timp ce se bucura de pradă

Doi silvicultori din Ocolul Silvic Petroșani au avut parte de o întâlnire neobișnuită într-o pădure din Munții Șureanu, când au descoperit o viperă neagră matură, o specie extrem de veninoasă și rar întâlnită.

Fotografii rare cu o viperă neagră, descoperită în Munții Șureanu. Șarpele extrem de veninos surprins în timp ce se bucura de pradă
Sursa foto: Facebook I Romsilva - Directia Silvica Hunedoara
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mai 2023   •   19:49

Cristinel Rizea și Dan Ionescu au găsit șarpele veninos de mari dimensiuni într-un arboret de fagi de-a lungul văii Molidului.

Fotografiile realizate de cei doi silvicultori prezintă viperă neagră hrănindu-se cu o rozătoare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vipera neagră poate ajunge până la un metru în lungime și trăiește în zone montane cu altitudini de peste 1.500 de metri.

Această specie se adaptează diferențelor mari de temperatură și umiditate.

În România, speciile de vipere întâlnite în mod obișnuit au un corp mai scurt, de maxim 100 de centimetri, și prezintă un desen sub formă de zig-zag de culoare maro sau negru pe spate, cu un V desenat pe cap.

Viperă neagră este o specie protejată prin lege, deoarece amenințările percepute asupra acestei specii au dus la o scădere semnificativă a numărului de exemplare.

Din anul 2001, această specie este strict protejată prin lege.

Recent, Direcția de Sănătate Publică Hunedoara a emis o avertisment cu privire la pericolul reprezentat de vipere în această perioadă, când temperaturile sunt în creștere și numărul turiștilor pe traseele montane din Hunedoara este în creștere.

În perioada de împerechere, viperele devin mai agresive.

În cazul unei mușcături, este important să sunați imediat la numărul de urgență 112 pentru a primi asistență medicală cât mai rapidă.

Mușcătura de viperă poate fi letală, iar reprezentanții DSP Hunedoara recomandă turiștilor să fie precauți și să ia în considerare următoarele sfaturi pentru a evita mușcăturile:

  • Purtați bocanci de munte, chiar dacă temperatura este ridicată.
  • Efectuați un control vizual constant al zonei pe care o parcurgeți.
  • Nu ridicați pietre mari fără a verifica în prealabil dacă există șerpi sub ele.
  • Dacă intrați într-o zonă cu vegetație înaltă, loviți ușor vegetația cu un băț înainte de a păși, astfel încât șarpele să se afle în afara drumului.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close