Antena 3 CNN Actualitate Locale Bărbat din Constanța, la un pas să scape de închisoare după ce a vândut diamante false cu 30.000 de euro

Bărbat din Constanța, la un pas să scape de închisoare după ce a vândut diamante false cu 30.000 de euro

Un bărbat a cumpărat patru diamante cu suma de 30.000 de euro de la trei indivizi necunoscuți. Ulterior, când a mers la mai multe case de amanet să verifice autenticitatea diamantelor, aceasta s-a dovedit a fi falsă.

Bărbat din Constanța, la un pas să scape de închisoare după ce a vândut diamante false cu 30.000 de euro
Sursa foto: Profimedia Images
de Alexandra Axinia    |    25 Apr 2023   •   09:12

Un bărbat din Constanța care a vândut patru diamante false cu 30.000 de euro a fost la un pas de închisoare după ce a fost achitat de Judecătoria din Adjud. Însă, la apel, magistrații din Galați l-au condamnat atât pe el, cât și pe cei doi complici. 

Bărbatul și ceilalți doi complici fusese trimiși în judecată pentru înșelăciune. Prima instanță care s-a ocupat de dosar a fost Judecătoria din Adjud.

Magistrații au decis achitarea celor trei pe motiv că prezumția de nevinovăție nu a fost răsturnată de niciuna dintre probleme administrate la dosar, ceea ce înseamnă că nu există probe suficiente din care să rezulte că inculpații au săvârșit infracțiunile pentru care au fost trimiși în judecată.

Citește și: Câți ani trebuie să cotizezi pentru a primi pensie din mai multe țări | Românii pot încasa bani din ambele părți

Totuși, procurorii au făcut apel, iar Curtea de Apel din Galați a răsturnat prima decizie. De această dată, judecătorii au decis condamnarea inculapaților la un an și șase luni de închisoare cu executare. 

În plus, apartamentul individului a fost pus sub sechestru. 

×
Subiecte în articol: diamante false Constanța inchisoare
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close