Antena 3 CNN Actualitate Locale Povestea unui bărbat din Neamț, care a mers la Poliţie să declare un incident. De ce i s-a întocmit dosar penal

Povestea unui bărbat din Neamț, care a mers la Poliţie să declare un incident. De ce i s-a întocmit dosar penal

Un incident neașteptat a avut loc pentru un tânăr din Neamț, după ce a mers la poliție pentru a raporta un incident. În mod surprinzător, oamenii legii au decis să întocmească un dosar penal împotriva sa, acuzându-l de comiterea a două abateri la regimul rutier.

Povestea unui bărbat din Neamț, care a mers la Poliţie să declare un incident. De ce i s-a întocmit dosar penal
Sursa foto: Facebook I Politia Locala Piatra Neamt
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iun 2023   •   20:36

Pe durata mini-vacanței de Rusalii, polițiștii din județul Neamț au intervenit în numeroase infracțiuni și au efectuat cercetări legate de incidente care au avut loc pe drumurile locale.

Aceste infracțiuni includ șoferi prinși conducând sub influența alcoolului, accidente cu victime și alte fapte ilegale.

În această perioadă s-a remarcat și un caz mai neobișnuit, care a avut loc pe 4 iunie.

La ora 07:30, un tânăr în vârstă de 18 ani s-a prezentat la sediul Poliției Târgu Neamț și a declarat că a fost implicat într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale.

Citește și: Un bărbat cu permisul de conducere anulat de 15 ani a fost prins la frontieră, în Galați

Tânărul a menționat că incidentul a avut loc în noaptea de 3 spre 4 iunie, în jurul orei 02:30, pe strada Mihail Sadoveanu din oraș.

După testarea sa cu aparatul etilotest, tânărul a obținut rezultatul pozitiv.

Ulterior verificărilor, s-a constatat că acesta nu deținea un permis de conducere, ceea ce a condus la întocmirea unui dosar penal împotriva sa.

Există o posibilitate ca el să fi scăpat de acuzație dacă ar fi "întârziat" să se prezinte la poliție cu aproximativ două ore, perioadă în care nivelul alcoolemiei ar fi scăzut sub limita de 0,40 grame la mie, transformându-se astfel într-o contravenție în loc de infracțiune, potrivit Adevărul.ro

"Acesta a fost testat, rezultatul indicând o concentrație de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere“, a transmis Poliția Neamț.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close