Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat din Neamț, care și-a sechestrat fiica în beci, i-a amenințat cu toporul pe polițiștii chemați să intervină | Cum s-a terminat totul

Un bărbat din Neamț, care și-a sechestrat fiica în beci, i-a amenințat cu toporul pe polițiștii chemați să intervină | Cum s-a terminat totul

Un bărbat din localitatea Săvinești, județul Neamț, și-a sechestrat fiica în beciul locuinței și a refuzat să o elibereze.

de Alex Judeu    |    27 Mar 2023   •   07:59

Fosta soție a bărbatului, în custodia căreia se afla minora de patru ani, este cea care a anunțat autoritățile.

Femeia de 43 de ani a sunat la 112, cerând polițiștilor să o ajute să-și recupereze fiica.

S-a întâmplat astfel după ce fostul soț, un bărbat în vârstă de 64 de ani, ar fi refuzat să o elibereze pe fată, după expirarea programului de vizită stabilit de judecători.

Existau temeri că viața minorei ar putea fi în pericol, întrucât bărbatul ar fi recurs la amenințări la adresa ei.

Citește șiMăcelar din Piatra Neamț, cercetat penal după ce și-a amenințat patroana cu securea

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La fața locului s-au deplasat mai mulți polițiști, precum și un negociator și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

După o intervenție în forță, polițiștii au reușit să intre în imobil, unde l-au găsit pe tatăl fetei, împreună cu un alt bărbat, în vârstă de 90 de ani.

Ulterior, oamenii legii au găsit-o în subsolul casei și pe fata de 4 ani, alături de actuala concubină a bărbatului, în vârstă de 32 de ani.

Polițiștii îl cercetează acum pe individ pentru nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului.

Fata de 4 ani nu a suferit vătămări în urma incidentului și se află acum în afara oricărui pericol.

IPJ Neamț:  "Suspectul și un alt bărbat, de 90 de ani, adresau amenințări folosindu-se de un topor"

 "La data de 26 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie de 43 de ani, din Răucești, cu privire la faptul că, în aceeași zi, fostul soț, de 64 de ani, ar fi  refuzat să înapoieze o minoră, de 4 ani și 9 luni, conform programului de vizită stabilit de Judecătoria Piatra-Neamț.

Polițiștii s-au deplasat la imobilul bărbatului, din localitatea Săvinești, context în care acesta ar fi adresat amenințări de natură a produce o stare de temere, cu privire la securitatea minorei.

La fața locului, au fost direcționate echipe de intervenție formate din polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești, Poliția municipiului Piatra-Neamț, luptători și negociator din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Neamț.

În imobilul în cauză se afla bărbatul de 64 de ani, care împreună cu un alt bărbat de 90 de ani, adresau amenințări folosindu-se de un topor.

În urma intervenției în forță a polițiștilor, minora a fost identificată în subsolul imobilului, împreună cu concubina (în vârstă de 32 de ani) a bărbatului de 64 de ani.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului, pentru stabilizarea cauzelor și condițiilor în care s-a produs acest eveniment", se arată într-un comunicat al IPJ Neamț, în urma incidentului.

×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close