Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat snopit în bătaie din cauza unui câine îşi caută dreptatea în instanţă, în Alba | Ce răspuns a primit

Un bărbat snopit în bătaie din cauza unui câine îşi caută dreptatea în instanţă, în Alba | Ce răspuns a primit

Un bărbat, în vârstă de 46 de ani, a fost la un pas să îşi piardă viaţa în urma unui conflict iscat din cauza unui câine, în Alba. Iată de ce.

Un bărbat snopit în bătaie din cauza unui câine îşi caută dreptatea în instanţă, în Alba | Ce răspuns a primit
Sursa foto: Colaj Pexels
de Claudia Popovici    |    24 Ian 2023   •   22:33

Totul a ieşit la iveala când bărbatul a solicitat instanței schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de vătămare corporală în infracțiunea de tentativă de omor.

Mai exact, în actul de sesizare s-a reținut că, la data de 01.09.2021, în jurul orei 16:40, în timp ce se afla în scara blocului, pe fondul unor neînțelegeri și a unui conflict spontan cu privire la înapoierea unui câine, inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată, cu o bâtă în zona capului și a îmbrâncit-o pe scările blocului, ceea ce i-a produs acesteia din urmă mai multe leziuni care au necesitat transportarea acesteia la Spitalul Municipal Sebeș, apoi la Spitalul de Urgență Alba Iulia și, ulterior, la Spitalul de Urgență Târgu Mureș, notează ziarulunirea.ro

Urmare agresiunii, victima a avut nevoie de 95-100 zile de îngrijire medicală pentru vindecarea leziunilor traumatice suferite și că în urma acestora viața i-a fost pusă în primejdie.

Citeşte şi: Copil de 13 ani, atacat de o haită de câini, în Teleorman | Patrupezii fără stăpân fac noi victime

În acest context, magistrații Judecătoriei Blaj au respins cererea victimei şi a apreciat că presupusa faptă săvârșită de inculpat nu întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de tentativă la omor.

"Deși violențele au fost exercitate de către inculpat cu intenție, acesta nu a urmărit și nu a acceptat producerea rezultatului mai grav, respectiv punerea în primejdie a vieții victimei, în condițiile în care conflictul dintre victimă și autor a fost unul spontan, iar loviturile aplicate victimei nu au fost repetate", se arată în motivarea instanței, potrivit sursei citate. 

Citeşte şi: Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor arată cum poate scăpa România de câinii fără stăpân: "Este singura soluție"

×
Subiecte în articol: bătut femeie barbat caine
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close