Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat din Vaslui a stropit cu benzină și a încercat să-i dea foc unei angajate a primăriei, pentru că ajutorul de la stat pentru căldură era prea mic

Un bărbat din Vaslui a stropit cu benzină și a încercat să-i dea foc unei angajate a primăriei, pentru că ajutorul de la stat pentru căldură era prea mic

Alertă majoră în această dimineață în Vaslui, după ce un bărbat a vrut să îi dea foc unei angajate a primăriei din comuna Gherghești, care se ocupa de distribuirea banilor de căldură.

Un bărbat din Vaslui a stropit cu benzină și a încercat să-i dea foc unei angajate a primăriei, pentru că ajutorul de la stat pentru căldură era prea mic
de Lili Trifu    |    23 Dec 2022   •   12:50

Bărbatul nu a reușit să o prindă pe femeie, însă a dat foc primăriei. Piromanul este acum căutat de poliție. 

Ieri, bărbatul s-a prezentat la primărie pentru a încasa banii pentru ajutorul de căldură. Nemulțumit că suma este foarte mică, azi-dimineață, bărbatul a luat o sticlă cu benzină și a încercat să o incendieze pe asistenta socială a unității administrative teritoriale Ghergheşti. Femeia nu avea de-a face cu suma alocată, ci doar a întocmit dosarul pentru incendiator. 

Când bărbatul a intrat în birou, cu sticla de benzină în mână, femeia s-a speriat și a luat-o la fugă prin mai multe birouri. Bineînțeles, cu individul pe urmele ei. 

Bărbatul a reușit să o stropească pe femeie cu benzină, însă a stropit totodată și pereții interiori ai clădirii. Nu a mai stat pe gânduri și a aprins focul. Din fericire, echipele de intervenție au acționat imediat.  

În aceste momente, polițiștii au format filtre în vederea prinderii piromanului. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”Astăzi, 23 decembrie 2022, ora 09:54, polițiștii din Vaslui au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din localitatea Lunca, comuna Gherghești, județul Vaslui, ar fi agresat o femeie, de 55 de ani, din aceeași localitate și ar fi incendiat o încăpere din cadrul unei instituții publice, amplasată în comuna Gherghești, județul Vaslui.

Prezumtivul autor, un bărbat, de 54 de ani, ar fi părăsit locul faptei, în acest moment fiind efectuate cercetări pentru depistarea acestuia. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere (prin incendiere), sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad”, transmite IPH Vaslui. 

”Pompierii militari din cadrul Detașamentului Bârlad au fost solicitați să intervină pentru limitarea și lichidarea unui incendiu provocat într-o încăpere din sediul Primăriei comunei Gherghești. Către sediul Primăriei Gherghești au fost deplasate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate. 

Într-o primă fază, lupta cu flăcările a fost dusă de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Gherghești. Incendiul a fost localizat de SVSU Gherghești, pompierii militari ajutând la lichidarea acestuia. La fața locului a mai ajuns doar o autospecială de stingere cu apă și spumă, restul autospecialelor fiind întoarse din drum. 

Au ars o ușă din material plastic, un toc de ușă și a fost degradată tencuiala pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați.  

Nu au fost înregistrate persoane rănite.  

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost acțiunea intenționată.  

Cercetările privind circumstanțele producerii acestui incident sunt efectuate de instituțiile statului abilitate în acest sens”, transmite și ISU.

×
Subiecte în articol: Vaslui gherghesti
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close