Lili Trifu

Cu o vechime de peste 31 de ani în profesia de jurnalist, din care 23 de ani au constat în colaborări cu posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3, Lili Trifu a început să lucreze în presa românească în momentele de foc ale Revoluției din Decembrie 1989, când a fost angajat ca reporter la ziarul Adevărul de Vaslui.
În perioada 1992-1997, a fost corespondent al cotidianului național Adevărul, pentru ca în 1997 să abordeze un alt proiect, jurnalismul de televiziune. Astfel, sfârșitul lui 1997 l-a prins în funcția de corespondent al postului de televiziune Antena 1 pentru județul Vaslui, în paralel ocupând și funcția de redactor-șef al Postului local de televiziune Antena 1-TC Vaslui.
A contribuit la înființarea postului Antena 1 Vaslui, în aprilie 1999, și a coordonat activitatea stației în calitate de redactor-șef și, ulterior, manager al Studioului Antena 1 Vaslui, continuându-și în același timp și activitatea de corespondent al Antenei 1 București.
Odată cu înființarea postului Antena 3, Lili Trifu a devenit corespondent al acestei televiziuni. Calitatea materialelor și disponibilitatea l-au recomandat și pentru ocuparea, între anii 2000 – 2005, a funcției de corespondent al Radio Iași. Însă cum prima dragoste – scrisul – nu se uită niciodată, în prezent, Lili Trifu este proprietar și director al Revistei ”Informații Agricole”, proiect editorial unic în mass media vasluiană, pornit la drum în 2014
În paralel, același neobosit și mereu tânăr Lili Trifu coordonează și activitatea editorială a postului local de televiziune Vaslui TV.
x close