Antena 3 CNN Actualitate Locale A fost pericol de explozie la Huşi, după ce o cisternă încărcată cu 20 de tone motorină s-a răsturnat

A fost pericol de explozie la Huşi, după ce o cisternă încărcată cu 20 de tone motorină s-a răsturnat

O cisternă încărcată cu aproximativ 20 de tone motorină s-a răsturnat astăzi pe un drum județean din Vaslui, la intrarea în municipiul Huși, în zona Dobrina.

A fost pericol de explozie la Huşi, după ce o cisternă încărcată cu 20 de tone motorină s-a răsturnat
de Lili Trifu    |    06 Oct 2022   •   13:39

Update ora 14:00

Din fericire, situaţia este sub control şi nu mai există pericol de explozie.

Pompierii militari au reuşit să întrerupă scurgerea de combustibil pe asfalt, totuşi se poate vorbi despre o poluare destul destul de accentuată a mediului înconjurător, în această parte a muncipiului Huşi. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Circulaţia s-a reluat, maşinile circulă alternativ pe un singur sens, dar cu o respectare strictă a normelor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Ştirea iniţială:

"Pompierii au intervenit şi încearcă să limiteze pericolul de explozie care exista la momentul răsturnării.

Cisterna este îmatriculată în Republica Moldova, unde transporta motorină. Şoferul acesteia este acum la Unitatea de Primiri Urgenţe Huşi, iar circulaţia dinspre şi înspre Vama Albiţa este întreruptă în acest moment. Sunt cozi de peste 2-3 km pe ambele sensuri de intrare înspre şi dinspre municipiul Huşi", a transmis Lili Trifu, corespondent Antena 3 CNN.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Podul Înalt" al judeţului Vaslui intervine cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B2 și echipaje specializate, pentru asigurarea măsurilor PSI, asigurarea zonei și acordarea primului ajutor, în urma producerii unui accident rutier pe DN 24B, la intrarea în municipiul Huși, în zona Dobrina.

La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsită o autocisternă răsturnată, șoferul fiind evacuat. Din autocisternă se scurg lichide combustibile.

Pompierii militari au asigurat zona, au îndepărtat bornele bateriilor și asigură măsurile specifice în astfel de cazuri. Se intervine pentru blocarea scurgerilor de combustibil.

Conducătorul autocisternei, un bărbat în vârstă de 47 ani a fost evaluat medical, a primit primul ajutor, iar acum este transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Huși.

Actiunea este în dinamică. Momentan, circulaţia pe DE581 este blocată.

 

×
Subiecte în articol: cisterna motorina Vaslui Husi
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close