Antena 3 CNN Actualitate Social Un mort nu a mai ajuns la propria înmormântare. Sătenii au pregătit coliva, groapa şi pomeni pentru sufletul răposatului din Vaslui, dar slujba a fost anulată

Un mort nu a mai ajuns la propria înmormântare. Sătenii au pregătit coliva, groapa şi pomeni pentru sufletul răposatului din Vaslui, dar slujba a fost anulată

Mare a fost uimirea locuitorilor din satul vasluian Epureni veniţi la slujba de înmormântare a unui consătean, când cel decedat nu era acolo.

Un mort nu a mai ajuns la propria înmormântare. Sătenii au pregătit coliva, groapa şi pomeni pentru sufletul răposatului din Vaslui, dar slujba a fost anulată
de Lili Trifu    |    04 Noi 2022   •   14:18

Oamenii au mers la biserică la slujba de înmormântare a lui Ion Bulai, în vârstă de 75 de ani, dar preoţii le-au spus că slujba va fi anulată.

Motivul: mortul va mai fi ţinut la morgă câteva zile până la împlinirea termenului de 10 zile, stabilit de lege pentru cei care nu au aparţinători.

Bărbatul din comuna Duda Epureni a fost găsit mort în casă de vecini şi a fost anunţată poliţia, care a deschis un dosar de cercetare penală pentru moarte suspectă. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cum medicii legiştii au stabilit că persoana a murit din cauze naturale şi cum nu avea cine să-l îngroape, un grup de oameni de bine au decis să pună mână de la mână şi să-i facă omului o înmormântare creştinească. 

Data înmormântării a fost stabilită, iar la data şi ora fixată, la biserica din sat oamenii s-au adunat, cu pomeni, cu pachete de mâncare pentru sufletul mortului, inclusiv cu colivă. Totuşi, mortul nu a mai ajuns la biserică.

Aşa că preotul şi cei prezenţi au decis ca în lipsa mortului să sfinţească pomenile şi să le împartă la cei prezenţi şi prin sat de sufletul încă neînmormântatului consătean.

O astfel de întâmplare nu a mai avut loc niciodată pe aceste meleaguri şi oamenii nici nu au ştiut cum să reacţioneze.

Miercurea viitoare va avea loc o a doua tentativă de înmormântare şi sătenii din Epureni speră că acest lucru va deveni posibil şi mortul să-şi găsească, în sfârşit, liniştea veşniciei.

×
Subiecte în articol: mort Vaslui
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close