Antena 3 CNN Actualitate Elevă moartă la doar câteva zile după ce a ieșit din izolare. Medicii nu au mai putut face nimic

Elevă moartă la doar câteva zile după ce a ieșit din izolare. Medicii nu au mai putut face nimic

O tânără de 15 ani dintr-o comună vasluiană a murit în ambulanță, chiar în brațele medicilor.

Elevă moartă la doar câteva zile după ce a ieșit din izolare. Medicii nu au mai putut face nimic
Sursa foto: Hepta
de Lili Trifu    |    28 Ian 2022   •   07:37

Minora, în vârstă de 15 ani, din comuna vasluiană Tăcuta, ieșise din izolare în urmă cu 7 zile. Însă, miercuri seara, aceasta s-a prezentat împreună cu mama sa la cabinetul medicului de familie pentru că se simțea extrem de rău. 

În urma unul scurt control, medicul a observat că saturația oxigenului în sânge la fată este de doar 80%, așa că a solicitat intervenția de urgență a ambulanței pentru a o transporta la spitalul din Vaslui

A fost trimisă inițial o ambulanță, însă, când medicii au văzut că starea fetei de sănătate se înrăutățește, au solicitat și intervenția ambulanței de Terapie Intensivă mobilă. 

Însă cu toate îngrijirile acordate, pacienta a intrat în stop cardio-respirator. În ciuda tuturor manevrelor de resuscitare, medicii nu au reușit să o readucă la viață și au fost nevoiți să declare decesul. 

 „Solicitarea la 112 a fost făcută de asistentul medical din dispensar pentru o fată de 15 ani care tușește și face febră de câteva zile. La fața locului a fost alocat un echipaj B2, cu asistentă, iar acolo a fost găsit și medicul de familie și asistentul medical, care acordau îngrijiri minorei.

Pe lângă simptomele pe care copila le avea, medicul de familie a spus că aceasta ieșise din izolare în urmă cu o săptămână.

În momentul preluării de către echipajul de pe ambulanță, fata avea saturație de aproximativ 80%, iar restul parametrilor îi avea relativ buni. Deși era conștientă, s-a solicitat sprijinul medicului de pe Terapie Intensivă Mobilă. Pe drum, până să se întâlnească cu echipajul TIM, adolescenta a intrat în stop cardiac.

Din momentul când a intrat în stop până când a ajuns medicul urgentist au trecut opt minute, timp în care echipajul de pe ambulanță a efectuat manevrele de resuscitare.

Când cele două echipaje s-au întâlnit, manevrele au fost continuate de către cei de la TIM, pentru alte aproximativ 50 de minute, însă din păcate, copila nu a ieșit din stop cardiac. Medicul urgentist a declarat-o decedată”, a declarat dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, pentru vremeanouă.ro.

Trupul neînsuflețit a fost transportat la medicină legală, pentru stabilirea cauzelor decesului. 

Elev mort în camera de cămin, sub ochii colegilor, la o zi după ce a ieșit din izolare. Fusese infectat cu SARS-CoV-2

Cu doar câteva zile în urmă, un tânăr de 20 de ani din Havârna, care studia la Școala Specială Profesională Ion Pilat din Dorohoi, a decedat după ce i s-a făcut rău în camera sa de la internat. Tânărul ieșise de 24 de ore din izolare, după ce a stat timp de 7 zile, fiind diagnosticat pozitiv la COVID 19.

Tânărul de 20 de ani fusese infectat cu SARS-CoV-2, iar marți a ieșit din perioada de izolare impusă de lege. Acesta s-a întors la școală, însă spre seară i s-a făcut rău și a căzut în cameră, sub privirile colegilor. 

La fața locului a sosit imediat un echipaj medical care a început manevrele de resuscitare. În primă fază, medicii au reușit să îl stabilizeze și să îl transporte la Spitalul din Dorohoi. Acolo, însă, tânărul a intrat din nou în stop cardio-respirator. 

Din primele informații, se pare că elevul era cunoscut cu afecțiuni cardiace, suferind de o malformație congenitală cardiacă netratată, iar coronavirusul i-ar fi agravat această stare medicală. 

La spital, tânărul a fost testat și a ieșit pozitiv la COVID-19, în ciuda faptului că trecuse destul de mult timp de la primul test pozitiv. 

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz pentru a putea stabili cu exactitate cauzele morții tânărului.

Moartea sa va fi luată în evidență drept deces COVID.

×
Subiecte în articol: Tăcura Vaslui COVID
Parteneri
DJ Lalla este tânăra găsită moartă pe plaja din Mamaia!
x close