Antena 3 CNN Actualitate Elev mort în camera de cămin, sub ochii colegilor, la o zi după ce a ieșit din izolare. Fusese infectat cu SARS-CoV-2

Elev mort în camera de cămin, sub ochii colegilor, la o zi după ce a ieșit din izolare. Fusese infectat cu SARS-CoV-2

Un tânăr de 20 de ani din Havârna, care studia la Școala Specială Profesională Ion Pilat din Dorohoi, a decedat marți seară după ce i s-a făcut rău în camera sa de la internat. Tânărul ieșise de 24 de ore din izolare, după ce a stat timp de 7 zile, fiind diagnosticat pozitiv la COVID 19.

Elev mort în camera de cămin, sub ochii colegilor, la o zi după ce a ieșit din izolare. Fusese infectat cu SARS-CoV-2
Sursa foto: getty images
de Paul Ciurari    |    27 Ian 2022   •   11:54

Este vorba despre un elev în clasa a XII-a, la Școala Specială Profesională Ion Pilat, din Dorohoi

Tânărul de 20 de ani fusese infectat cu SARS-CoV-2, iar marți a ieșit din perioada de izolare impusă de lege. Acesta s-a întors la școală, însă spre seară i s-a făcut rău și a căzut în cameră, sub privirile colegilor. 

La fața locului a sosit imediat un echipaj medical care a început manevrele de resuscitare. În primă fază, medicii au reușit să îl stabilizeze și să îl transporte la Spitalul din Dorohoi. Acolo, însă, tânărul a intrat din nou în stop cardio-respirator. 

Din primele informații, se pare că elevul era cunoscut cu afecțiuni cardiace, suferind de o malformație congenitală cardiacă netratată, iar coronavirusul i-ar fi agravat această stare medicală. 

La spital, tânărul a fost testat și a ieșit pozitiv la COVID-19, în ciuda faptului că trecuse destul de mult timp de la primul test pozitiv. 

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz pentru a putea stabili cu exactitate cauzele morții tânărului.

Moartea sa va fi luată în evidență drept deces COVID

×
Subiecte în articol: Dorohoi
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close