Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu de vegetație în județul Vaslui: Peste 60 de hectare de stuf au ars, în ultimele 24 de ore

Incendiu de vegetație în județul Vaslui: Peste 60 de hectare de stuf au ars, în ultimele 24 de ore

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Murgeni, județul Vaslui. Peste 60 de hectare de stuf au ars, în ultimele 24 de ore.

Incendiu de vegetație în județul Vaslui: Peste 60 de hectare de stuf au ars, în ultimele 24 de ore
Sursa foto: stiriest.ro
de Lili Trifu    |    22 Feb 2023   •   23:45

UPDATE 19:00  Peste 60 de hectare de vegetație uscată și stuf au ars, în ultimele 24 de ore, în urma a două incendii produse în zona Văii Prutului, în extravilanul orașului Murgeni și pe raza localităților Blăgești și Rânzești, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de urgență (ISU) Vaslui.

Echipajele de pompieri și serviciile de urgențe voluntare au fost prezente la locul stingerii incendiului, alături de locuitori, care au participat și ei. 

„În momentul sosirii pompierilor în zona Murgeni - Blăgești, incendiul se manifesta într-o zonă extrem de greu accesibilă și mlăștinoasă, pe o suprafață de peste 30 hectare. Vântul puternic a propagat foarte rapid incendiul în zone înconjurate de apă.

După aproximativ cinci ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Numai în aceasta zonă, incendiul a distrus 52 hectare stuf, vegetație uscată și mărăciniș.

Citește și: Incendiu de vegetație în Delta Dunării, în apropiere de localitatea Murighiol

La Rânzești, la sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la stuful de pe malul râului Prut, pe o suprafață de aproximativ 10 hectare. Incendiul se manifesta într-o zonă protejată. După aproximativ două ore și jumătate incendiul a fost lichidat, nefiind înregistrate victime. Au ars aproximativ 12 hectare stuf și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a celor două incendii este focul deschis în spații deschise", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu, potrivit activenews.ro.

Potrivit oamenilor legii, arderea vegetației uscate, a deșeurilor și altor materiale combustibile este strict interzisă și nu se poate efectua fără obținerea permisului de lucru cu foc deschis, fiind considerată o contravenție, amenzile fiind cuprinse între 1.000 și 2500 lei.

Știrea inițială: Pompierii militari din cadrul Detașamentului Bârlad și Punctul de Lucru Murgeni intervin cu două autospeciale de stingere cu apă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Incendiul are loc în partea extravilană a orașului Murgeni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Echipajele de pompieri au ajuns la locul intervenției.

Incendiul se manifestă violent pe o suprafață de peste 30 de hectare acoperite de stuf, într-o zonă mlăștinoasă.

Acțiunea este în dinamică, potrivit stiriest.ro.

 

×
Subiecte în articol: incendiu vegetaţie Vaslui ISU
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close