Antena 3 CNN Actualitate Locale Echipaj SAJ, impresionat de șapte tineri care au scos din zăpadă o ambulanță blocată: "Au lăsat petrecerea și au parcurs, prin viscol, cei doi kilometri până la noi"

Echipaj SAJ, impresionat de șapte tineri care au scos din zăpadă o ambulanță blocată: "Au lăsat petrecerea și au parcurs, prin viscol, cei doi kilometri până la noi"

În plin vifor, o lecție de omenie vine din localitatea Ghergheleu, comuna Codăești, județul Vaslui. Echipajul SJU, chemat de o pacientă din sat, a rămas impresionat de gestul unor tineri localnici.

Echipaj SAJ, impresionat de șapte tineri care au scos din zăpadă o ambulanță blocată: "Au lăsat petrecerea și au parcurs, prin viscol, cei doi kilometri până la noi"
Sursa foto: Facebook/ Radu Roxana
de Lili Trifu    |    Mia Lungu    |    29 Ian 2023   •   10:52

După miezul nopții, un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean a fost dirijat către localitatea Ghergheleu, unde o femeie în vârstă de 37 de ani se simțea rău și a cerut ajutorul medicilor.

La aproximativ doi kilometri distanță de sat, autosanitara a rămas blocată în zapada spulberată de vânt. E vorba de o porțiune de nici 100 metri, unde mereu sunt probleme atunci când viscolește.

Asistenta a anunțat pacienta că vor întârzia. Femeia, care suferise un atac de panică, a spus că la intrarea în sat este o petrecere și că îi anunță pe tinerii care se distrează acolo să meargă după echipajul medical. In cursul serii, aceștia au mai ajutat câțiva șoferi să iasă din dopul creat pe sosea.

În scurt timp, povestește asistenta Roxana Radu, din viscol au apărut șapte băieți, îmbrăcați frumos, care imediat s-au pus pe treabă. Dupa câteva zeci de minute, au reușit să scoată ambulanta și, pentru ca aceasta să nu rămână captivă din nou, doi dintre ei au insistat să meargă ei în sat și să aducă bolnava, a cărei stare nu era una gravă.

Prietenii lor au rămas cu echipajul medical pentru a se asigura că acesta nu mai are nevoie de ajutor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citește și: Româncă din Germania, gest impresionant pentru un tânăr de la casa de copii: Înduioșată de povestea lui Robert, i-a dat cheile unui apartament de lux în Cluj

"Întâmplarea de la Ghergheleu ne dă speranțe, mai sunt oameni frumoși, educați, săritori și inimoși"

"Rar întâlnim astfel de tineri, din păcate! Dar întâmplarea de la Ghergheleu ne dă speranțe, mai sunt oameni frumoși, educați, săritori și inimoși. Nu au stat o clipă pe gânduri, au lăsat petrecerea și au parcurs, prin viscol, cei doi kilometri până la noi.

Apoi, doi dintre ei au plecat după pacientă. Aceasta suferise un atac de panică și după ce ne-am asigurat că este bine, nu a mai mers la spital. Le mulțumim acestor băieți pentru ajutor și pentru lecția de omenie", a povestit Roxana Radu.

Cât s-au încălzit în ambulanță, tinerii au povestit că așa sunt toți cei din Ghergheleu și că ei nu au făcut nimic deosebit.

"Sunt uniți și se ajută unii pe alții. Așa au fost crescuți și nu li s-au părut nimic neobișnuit sa dea o mană de ajutor și acum. Ne-au impresionat!",a mai spus asistenta. 

Toată noaptea, vântul a suflat cu putere și a viscolit zapada din zonă. Pe multe porțiuni de drum s-au creat dopuri, iar utilajele au intervenit atunci când viscolul s-a mai domolit.

×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close