Antena 3 CNN Actualitate Locale Bătrână găsită aproape îngheţată în casa în care locuia singură, la Iaşi

Bătrână găsită aproape îngheţată în casa în care locuia singură, la Iaşi

O bătrână de 81 de ani din Iaşi a fost găsită aproape îngheţată în casă. Femeia locuia singură de ani buni, după ce fiul său, singura rudă pe care o mai avea, a plecat la muncă în străinătate. Bătrâna a ajuns la spital cu hipotermie.

Bătrână găsită aproape îngheţată în casa în care locuia singură, la Iaşi
Sursa foto: Profimedia
de Cătălina Buzoianu    |    08 Feb 2023   •   14:24

Caz şocant la Iaşi, unde o bătrână a fost la un pas de moarte din cauza frigului şi singurătăţii. 

Vecinii au fost cei care și-au dat seama că este ceva în neregulă cu bătrâna, care obișnuia să facă focul în casă în fiecare zi însă de ceva vreme nu mai ieșea fum pe horn. Oamenii au intrat în panică, iar unul dintre vecini a mers să verifice ce se întâmplă cu ea și a găsit-o pe femeie căzută jos.

Imediat a sunat la 112 și ulterior bătrâna a fost transportată la spital, acolo unde în momentul de față este în stare stabilă.

Era în hipotermie medie în momentul în care au ajuns medicii de la Iași, avea și fibrilația arterială, plus alte afecțiuni de care bătrâna suferea de ceva vreme.

În acest moment este internată la secția de Gastroenterologie și fiind în stare stabilă.

Citeşte şi: Bătrâna din Constanța, care a sunat la 112 spunând că moare de frig în casă, a ajuns la spital. Asistenții sociali au țipat la ea și i s-a făcut rău

Din păcate, nu este singurul caz de acest gen. În această iarnă, tot mai mulți bătrâni s-au confruntat cu această problemă.

Rămași singuri, nu au mai reușit să se descurce și au fost găsiți fie căzuți în casă sau în diverse stări nu tocmai confortabile, ulterior ajungând la spital.

Amintim cazul de la Constanța, unde o bătrână în vârstă de 85 de ani a sunat pur și simplu disperată la 112, după ce și-a dat seama că riscă să moară de frig și de singurătate în casă.

×
Subiecte în articol: Iași
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close