Antena 3 CNN Actualitate Locale Bătrâni evacuaţi de urgenţă dintr-un azil clandestin, descoperit de autorităţi în Gorj

Bătrâni evacuaţi de urgenţă dintr-un azil clandestin, descoperit de autorităţi în Gorj

Un azil de bătrâni clandestin din județul Gorj, care funcționa ilegal, a fost găsit, astăzi, de autorități. Oamenii au fost evacuaţi de urgenţă. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2023   •   17:33

Update 21:36 Pacienții din azilul fantomă din Gorj au fost relocați. Prin grădini, prin vie și transportați pe un drum impracticabil. Au fost cărați în spinare și cu tărgi improvizate și băgați în mașini, cât mai departe de ochii presei.

La toată această mascaradă, absolut inumană, şi-au dat concursul și autoritățile. Trei dintre pacienți, cei fără aparținători, au fost luați de asistenții sociali de la primăriile din județul Gorj.

Drumul pe care au fost relocați bătrânii, cât mai departe de ochii jurnaliștilor, este impracticabil, la jumătate de kilometru de azil.

Bătrânii au fost duși pe jos și cărați în cearșafuri peste apă, prin vegetație, peste un pod, în plină caniculă. Toate aceste lucruri s-au aflat după ce jurnaliștii aflați la faţa locului au sesizat autoritățile că bătrânii nu mai sunt în locație, dar nici n-au fost scoși din azil.

Un echipaj de Politie s-a deplasat la fata locului, iar reprezentantul centrului de bătrâni a recunoscut cum a scăpat de pacienți fără sa dea ochii cu presa.

Bătrâni evacuaţi de urgenţă dintr-un azil clandestin, descoperit de autorități în Gorj

Apar primele măsuri după ororile descoperite la căminele din Ilfov. Peste 5.000 de centre sociale din toată ţara vor fi controlate, de astăzi, 10 iulie 2023.

Toate instituțiile vor fi verificate, iar cei vinovați vor plăti, a anunțat Ciolacu. "Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei", a spus premierul Marcel Ciolacu.

La Gorj, în urma unui astfel de control, autorităţile au descoperit un cămin privat de bătrâni clandestin care funcționa ilegal.

Întrebat dacă știa despre această unitate, prefectul a răspuns că azi dimineaţă a aflat şi a dispus evacuarea celor şapte bătrâni cazați acolo.

Citeşte şi: "Am venit iar să încerc cardul lu' asta". Bătrânii din azilele groazei erau lăsaţi fără pensii şi locuinţe

"Nu știam ce este. Era identificat de pe Facebook. Toți oamenii vor fi mutați și beneficiarii vor fi mutați", a spus prefectul de Gorj

Aceeaşi situaţie a fost semnalată şi la Timiş, unde un centru care adăpostea persoane care nu au locuințe a fost închis. Bătrânii cazați acolo erau obligați să consume alimente expirate.

 

×
Subiecte în articol: azil de batrani Gorj Căminele Groazei
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close