Antena 3 CNN Actualitate Locale Două biserici au fost sparte de hoţi pentru banii din cutia milei, în Alba

Două biserici au fost sparte de hoţi pentru banii din cutia milei, în Alba

Două biserici din Șibot, județul Alba, au fost sparte în noaptea de Sâmbăta Morţilor. Hoții au luat banii din cutia milei.

Două biserici au fost sparte de hoţi pentru banii din cutia milei, în Alba
Sursa foto: ziarulunirea.ro
de Ioana Mircea    |    20 Feb 2023   •   13:38

Polițiștii din Vințu de Jos, județul Alba, au fost sesizați că din două biserici din Șibot ar fi fost furate mai multe bunuri. Polițiștii au stabilit că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, persoane necunoscute ar fi pătruns în interiorul celor două biserici, de pe raza localității Șibot, de unde ar fi sustras sume de bani.

Un preot a estimat că în cutia milei erau aproximativ 300 de lei, dar a spus că, dincolo de pagube, furturile provoacă teamă.

„Noi estimăm că ar fi fost cam 300 de lei în cutia milei, plus cutia în sine, însă stricăciunile și fapta provoacă teamă, deoarece nu este ușor să găsești biserica spartă. Au intrat și prin altar, însă n-au luat alte lucruri.

Citeşte şi: Doi copii au fost agresaţi de călugărul de la Mănăstirea Frăsinei | Noi detalii apar la lumină în acest caz

Probabil fiind ieri Sâmbăta Morților s-au gândit că bisericile sunt pline cu bani, însă în biserici nu sunt atâția bani. Din păcate nu mai ești sigur pe ziua de mâine”, a declarat părintele Cosmin Șandru, preot al parohiei Șibot, potrivit ziarulunirea.ro.

Polițiștii au anunțat că cercetările continuă pentru furt calificat, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Alba
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close