Antena 3 CNN Actualitate Locale Borhotul scurs pe carosabil a făcut o cisternă să iasă în decor și să blocheze circulația pe Valea Oltului. Pompierii au fost chemați să spele șoseaua

Borhotul scurs pe carosabil a făcut o cisternă să iasă în decor și să blocheze circulația pe Valea Oltului. Pompierii au fost chemați să spele șoseaua

O cisternă a ieșit de pe carosabil, blocând circulația între Sibiu și Vâlcea, astăzi, în jurul orelor prânzului, pe DN7 / E81, în zona Gura Lotrului de pe Valea Oltului

Borhotul scurs pe carosabil a făcut o cisternă să iasă în decor și să blocheze circulația pe Valea Oltului. Pompierii au fost chemați să spele șoseaua
Sursa foto: ISU Vrancea
de Mia Lungu    |    31 Oct 2022   •   15:39

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, pe carosabil exista un lichid care se vărsase de la un camion aflat în trafic. Mai exact este vorba despre borhot: amestec de cereale sau fructe fermentate, din care se obțin băuturi alcoolice.

Cisterna a derapat, iar șoferul nu a mai putut controla mastodontul care din fericire era gol, deși de obicei transporta carburant. După zeci de metri a ieșit în decor, poziționându-se perpendicular pe axa drumului. S-a oprit în gardul unei gospodării situate chiar la marginea șoselei.

Pompierii militari vâlceni chemați la fața locului s-au apucat să spele șoseaua cu apă, pentru a îndepărta lichidul scurs pe carosabil, ca în acest mod să se evite producerea altor evenimente similare.

"Angajații din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în urma cu câteva minute să intervină în urma producerii unui accident rutier, în urma căruia o cisternă a părăsit carosabilul și a ieșit în decor. Din primele verificări, se pare că cisterna este goală, iar aceasta a părăsit calea de rulare după ce a derapat pe o porțiune de asfalt pe care se vărsase lichid dintr-un alt camion. Accidentul s-a produs pe DN 7, în punctul Gura Lotrului, pe raza localității Brezoi", a menționat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger, potrivit adevarul.ro.

Sursa citată a mai menționat și că la locul incidentului acționează un echipaj de stingere pentru sablarea cu apă a carosabilului, în vederea înlăturării pericolului de derapare pentru ceilalți participanți la trafic. 

"Pe toată perioada intervenției, circulația a fost oprită pe ambele sensuri", a mai menționat reprezentantul ISU Vâlcea explicând de ce este trafic blocat, lichid pe carosabil, dar și cisterna ieșită în decor.

×
Subiecte în articol: borhot cisterna Valea Oltului
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close