Antena 3 CNN Actualitate Locale Bucureștenii, terorizați de colindătorii care se plimbă cu boxa prin oraș. Banii pe care îi scot din buzunar pentru tulburarea liniștii publice

Bucureștenii, terorizați de colindătorii care se plimbă cu boxa prin oraș. Banii pe care îi scot din buzunar pentru tulburarea liniștii publice

În perioada sărbătorilor, colindătorii gălăgioși le dau mari bătăi de cap bucureștenilor, care au început deja să depună sesizări pentru tulburarea liniștii publice.

Bucureștenii, terorizați de colindătorii care se plimbă cu boxa prin oraș. Banii pe care îi scot din buzunar pentru tulburarea liniștii publice
Sursa foto: Antena 1
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2023   •   10:05

Potrivit comunicatului Poliției, polițiștii locali ai Sectorului 6 au intensificat, în această perioadă, acţiunile de "monitorizare a cetelor de colindători care ajung în Bucureşti", ca urmare a sesizărilor referitoare la deranjarea liniștii publice.

Astfel, 13 colindători veniți de la Bacău, deghizați și cu boxe la care puneau colinde, au fost avertizați de polițiștii locali, având în vedere că "vesteau sosirea Crăciunului cu trei săptămâni înainte".

"O ceată de 13 colindători veniţi din Bacău, cu căciuli de astrahan, cojoace şi iţari cu motive tradiţionale, vestea sosirea Crăciunului cu trei săptămâni înainte!

Dansul şi colinda erau puse în valoare pe fundalul sonor gălăgios al boxei transportate cu ajutorul unui cărucior. Poliţiştii locali le-au pus în vedere faptul că trebuie să respecte legislaţia şi să nu tulbure liniştea publică”, informează Poliția.

Citește și: "Și-au bătut joc de ea". O doctoriță din Iași a murit sub ochii colegilor, în spitalul în care lucra, după ce alți medici au trimis-o acasă

Potrivit Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, amenzile sunt cuprinse între 200 și 1.000 de lei, iar dacă zgomotul este produs în intervalul orelor de odihnă (13:00-14:00, respectiv 22:00-08:00) sancțiunile sunt între 500 și 1.500 de lei.

"Sezonul Festiv” este, oficial, în perioada 6-31 decembrie, potrivit Legii 171/2021 pentru instituirea zilelor colindului din România, potrivit Buletin de București.

Polițiștii din Sectorul 6 aplică amenzi în cazul colindătorilor care se plimbă cu boxa prin zonă de câțiva ani, însă aceștia continuă să-și facă apariția și să le tulbure liniștea bucureștenilor în perioada sărbătorilor de iarnă.

×
Subiecte în articol: colindatori București amenzi politisti
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close