Antena 3 CNN Actualitate Locale Căprioara ”Mădălina”, animalul sălbatic salvat și crescut de un bărbat din Botoșani în propria curte: ”Am hrănit-o cu lingurița”

Căprioara ”Mădălina”, animalul sălbatic salvat și crescut de un bărbat din Botoșani în propria curte: ”Am hrănit-o cu lingurița”

Un pui de căprioară salvat din pădure când avea doar o lună a crescut în casa unui bătrân din Botoșani care l-a adoptat și i-a pus numele Mădălina. Deși spune că îi este tot mai greu să îngrijească animalul sălbatic, omul nu vrea să îl predea autorităților.

Căprioara ”Mădălina”, animalul sălbatic salvat și crescut de un bărbat din Botoșani în propria curte: ”Am hrănit-o cu lingurița”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    11 Dec 2021   •   20:50

Puiul de căprioară a fost găsit abandonat în pădure în timp ce bărbatul ieșise la căutare de bureți cu un prieten. Impresionat de căprioară, bărbatul a luat-o acasă.

„Era ghemuită, tremura. Am pus-o la sân și am venit acasă. O săptămână am hrănit-o cu lapte, cu lingurița, că nu putea să meargă în picioare”, povestește bătrânul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Luni de zile căprioara a băut câte 13 litri de lapte pe săptămână. Acum puiul are aproape opt luni și mănâncă orice fel de cereale.

Omul a anunțat autoritățile, iar Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor sportivi a încheiat un proces-verbal prin care bărbatul se obligă să o îngrijească.

Bătrânul este amărât că legea îi interzice să păstreze animalul sălbatic de care s-a atașat atât el, cât și soția sa. Mai spune că nu îl va preda decât atunci când va ști că este în siguranță.

Reprezentanții direcției silvice spun că deocamdată nu au nicio soluție pentru puiul de căprioară.

„Având în vedere că a fost crescută în captivitate, nu știm dacă se va adapta dacă o vom elibera în fondul forestier sau dacă nu va fi victima altor animale sălbatice”, spune directorul Direcției Silvice Botoșani, Marius Havriș.

×
Subiecte în articol: caprioara barbat Botoșani
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close