Antena 3 CNN Actualitate Locale Căpșuni culese din câmp ca în mijlocul verii. Afacerea de succes cu care doi tineri din Buzău au dat lovitura

Căpșuni culese din câmp ca în mijlocul verii. Afacerea de succes cu care doi tineri din Buzău au dat lovitura

Chiar dacă temperaturile scad de la o zi la alta, iar sezonul rece bate la ușă, doi tineri din Buzău culeg căpșuni din câmp ca în mijlocul verii, iar fructele sunt chiar mai dulci și aromate.

Căpșuni culese din câmp ca în mijlocul verii. Afacerea de succes cu care doi tineri din Buzău au dat lovitura
Sursa foto: Pixabay.com
de Adrian Bonciu    |    11 Oct 2023   •   15:04

Doi tineri din Buzău, foști studenți la Agronomie, au pornit de la zero o afacere care s-a dovedit a fi un succes, anume plantarea de căpșuni în câmp, pe o suprafață care se întinde pe două hectare.

Chiar dacă în această perioadă căpșunile se coc doar în spații protejate, pe câmpul din apropierea localității Săhăteni sunt adunate, o dată la două zile, fructe dulci și aromate.

"Căpșunile sunt adunate cu atenție, una câte una, apoi sunt așezate cu grijă în caserole. Culegătorii știu să aleagă după aspect fructele cele mai gustoase, iar lădițele sunt umplute rapid", spune Andra Luiza Constantin, proprietar plantație.

De asemena, tinerii nu duc lipsă de clienți în această perioadă, întreaga producție fiind distribuită în supermarketuri și magazine din București, Ploiești, Brăila, Focșani și Buzău.

Citește și: Cea mai mică Biblie din lume, prezentă la Sibiu. Peste 100 de exemplare rare ale Cărții Sfintei, într-o expoziţie eveniment

Un kilogram de căpșuni proaspete se vinde cu 30 de lei.

Plantația din câmp va rodi până la începutul lunii noiembrie, iar dacă temperaturile sunt propice, acestea vor putea fi culese chiar și în luna decembrie.

 

×
Subiecte în articol: capsuni Buzau plantaţie
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close