Antena 3 CNN Actualitate Locale Case inundate de ape, oameni disperaţi. Transmisiune în direct din judeţul Vrancea, chiar din localitatea izolată de viitură

Case inundate de ape, oameni disperaţi. Transmisiune în direct din judeţul Vrancea, chiar din localitatea izolată de viitură

Oameni luaţi de ape, sinistraţi, case în pericol de a se prăbuşi din cauza viiturii, poduri şi drumuri distruse, copaci culcaţi la pământ. Pe scurt, acesta este tabloul dezastrului provocat de ciclonul format în Marea Neagră care a lovit cu putere România.

Case inundate de ape, oameni disperaţi. Transmisiune în direct din judeţul Vrancea, chiar din localitatea izolată de viitură
de Roxana Ciucă    |    19 Iun 2021   •   16:18

De asemenea, 49 de localităţi din 18 judeţe au fost grav afectate de ploile puternice căzute în ultimele 24 de ore.

Roxana Ciucă, reporter Antena 3, a transmis imagini şi informaţii noi din Vrancea, unul dintre cele mai afectate județe de ploile puternice. 

Disperaţi că sunt pe cale de a rămâne fără agoniseala de o viaţă, oamenii din Tulnici au avut un mesaj pentru guvernanţi.

100 de familii sunt blocate în comuna Tulnici, după ce podul a fost luat de ape. Alte 60 de familii sunt izolate la Nistoreşti, iar 12 oameni au fost blocaţi pe o insulă formată de viitură, pe râul Zăbala.

160 de familii din judeţul Vrancea sunt izolate, după ce viiturile au rupt podurile

De asemenea, un om a murit în Neamţ, iar altul este dat dispărut în Bacău.

Nici municipiul București nu a scăpat de ploile puternice, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 10 case, 116 curți, 15 subsoluri/beciuri, de pe 22 străzi, precum și pentru degajarea unui acoperiș și a 15 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 7 autoturisme.

Două persoane au fost luate de apă (o persoană în localitatea Mănăstirea Cașin, județul Bacău - bărbat de aproximativ 70 ani a fost luat de apă, după ce podețul pe care se afla s-a rupt și o persoană luată de apă în localitatea Almaș din județul Neamț - a fost găsită de echipajele de intervenție în stop cardio-respirator, ulterior declarându-se decesul).

12 oameni au rămas izolaţi într-o remorcă, din cauza viiturii

În localitatea Nereju din Vrancea, 12 muncitori care efectuau lucrări, au fost surprinși de creșterea râului și s-au refugiat într-un vagon remorcă. Pe timpul nopții nu s-a putut interveni, iar la fața locului au rămas în supraveghere voluntari și cadre ISU.

Operațiunele de extragere a persoanelor au fost reluate, iar cei 12 oameni urmează să fie salvaţi.

O altă situație deosebită a fost înregistrată în localitatea Mănăstirea Cașin din Bacău, unde 7 persoane au fost evacuate preventiv la rude, cele 6 case în care locuiesc fiind în pericol de a fi inundate de râul Cașin.

De asemenea, circulația rutieră a fost temporar afectată pe 3 drumuri naționale (DN 11/BC, DN11/CV și DN7/DB) și 1 drum județean (DJ 105 G/SB).

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în 7 localități din 3 județe (Botoșani, Harghita și Neamț), însumând un număr de 5.019 consumatori finali nealimentați, avarii care s-au remediat.

În cursul zilei de vineri, pentru avertizarea populației din zonele vizate de vremea rea, au fost transmise 6 mesaje prin sistemul RO-ALERT în județele Alba(1), Bacău(1), Cluj(1), Vrancea (2) și în municipiul București(1).

În acest moment sunt intervenții în desfășurare ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice în județele Călărași, Bacău și Vrancea.

×
Subiecte în articol: Vrancea viitura transmisiune inundatii
Parteneri
Andrei Baciu a ajuns la DNA, după ce și-a dat demisia
x close