Antena 3 CNN Actualitate Locale 160 de familii din judeţul Vrancea sunt izolate, după ce viiturile au rupt podurile

160 de familii din judeţul Vrancea sunt izolate, după ce viiturile au rupt podurile

Vrancea este unul dintre cele mai afectate județe de ploile puternice care au căzut în ultimele 24 de ore în România. 100 de familii sunt blocate în comuna Tulnici, după ce podul a fost luat de ape. Alte 60 de familii sunt izolate la Nistoreşti, iar 12 oameni sunt blocaţi pe o insulă formată de viitură, pe râul Zăbala.

160 de familii din judeţul Vrancea sunt izolate, după ce viiturile au rupt podurile
Sursa foto: vrancea24.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iun 2021   •   11:22

Ploaia puternică de vinei seară a făcut numeroase probleme în județul Vrancea, acolo unde s-a înregistrat o cantitate mare de precipitații.

Roxana Ciucă se află în comuna Nereju din judeţul Vrancea, acolo unde cei 12 muncitori au fost surprinşi de viitura puternică.

Prefectul judeţul Vrancea a oferit informaţii în exclusivitate la Antena 3, despre cum se desfăşoară misiunea de salvare în cazul celor 12 muncitori izolaţi de ape. 

În acest moment, zeci de familii sunt izolate din cauza unei viituri pe râul Putna care a distrus podul intens circulat. 

Jurnaliştii de la vrancea24.ro anunţă că "sunt circa 100 de familii de partea cealaltă a podului".

Oamenii din comună nu au dormit aproape toată noaptea din cauza ploilor abundente și a umflării apelor. Debitul Putnei a crescut foarte mult și a produs ceva probleme la maluri și la gospodăriile aflate aproape de albia râului.

De asemenea, reprezentanţii ISU anunță că accesul în zonă se face cu un căruț pe cabluri.

Nistoreşti este o altă comună afectată de viiturile puternice din Vrancea.

Un tronson de drum a fost avariat de revărsările de ape, iar podețul de la Podul Târdei a fost reparat în urmă cu scurt timp, pentru ca oamenii să treacă de o parte în alta a râului Năruja.

Deocamdată zeci de gospodării sunt izolate, aprovizionarea oamenilor efectuându-se cu greutate", potrivit jurnaldevrancea.ro

Echipaje ale ISU Vrancea intervin în acest moment, în zonele din județ afectate de fenomenele hidrometeorologice.

Codul portocaliu de ploi abundente este valabil în Vrancea, până la ora 23.00.

Probleme au fost şi în localitatea Nereju din jud. Vrancea, unde 12 muncitori care efectuau lucrări, au fost surprinși de creșterea râului și s-au refugiat într-un vagon remorcă.

Pe timpul nopții nu s-a putut interveni, iar la fața locului au rămas în supraveghere voluntari și cadre ISU. Operațiunele de extragere a persoanelor au fost reluate în această dimineață la ora 05.30. 

Ştire în curs de actualizare...

×
Subiecte în articol: Vrancea viitura pod familii izolate ploi
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close