Antena 3 CNN Actualitate Locale Casele din Valea Jiului, în pericol! O bucată de pământ s-a surpat și a avariat calea ferată

Casele din Valea Jiului, în pericol! O bucată de pământ s-a surpat și a avariat calea ferată

Mai multe gospodării din Valea Jiului sunt în pericol, după ce o bucată de pământ a început să se surpe și a avariat calea ferată pe care sunt transportați cărbunii scoși din mina Lonea.

Casele din Valea Jiului, în pericol! O bucată de pământ s-a surpat și a avariat calea ferată
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mar 2023   •   15:03

Problemele din Valea Jiului au apărut odată cu începerea construcţiilor pentru un bloc de locuinţe, când o bucată de teren de aproximativ zece metri s-a prăbușit peste calea ferată pe care se transportă cărbunele de la mina Lonea.

Acum, oamenii se tem pentru siguranța lor, mai ales că, în apropiere, se află mai multe locuințe.

"Nu au existat probleme până când au început lucrările pentru noul bloc. În timpul lucrărilor, a fost distrus cel mai mare pilon de susținere, iar pământul a început să se crape", a spus un localnic.

Pe de altă parte, primarul comunei Petrila susține că problema alunecărilor de teren este mai veche, iar incidentul nu a fost cauzat de lucrările efectuate pentru ridicarea blocului.

Citește și: Momentul în care o bătrână a fost atacată de un câine în plină stradă. Intervenția unui bărbat a agravat situația

"Am dispus, de miercuri, să vină, la fața locului, constructorul, proiectantul, dirigintele de șantier, pentru a face o notă de constatre și chiar am solicitat să vină și un geotehnist.

Am avut probleme, în acea zonă, cu mișcarea terenului. Cred că cei de la Complex au găsit o scuză în faptul că noi construim un bloc", a spus Vasile Jurca, primarul comunei Petrila.

Acum, lnspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a deschis o anchetă, pentru a stabili care a fost cauza producerii incidentului.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close