Antena 3 CNN Actualitate Locale Centru de bătrâni din Timișoara, închis de urgență, în urma controalelor cerute de premier! Nereguli grave găsite de inspectori

Centru de bătrâni din Timișoara, închis de urgență, în urma controalelor cerute de premier! Nereguli grave găsite de inspectori

Un centru de bătrâni din Timișoara a fost închis luni, în urma valului de controale cerute de premierul Marcel Ciolacu! Acesta a solicitat ca toate centrele sociale din România, de stat și private, să fie controlate în această săptămână.

Centru de bătrâni din Timișoara, închis de urgență, în urma controalelor cerute de premier! Nereguli grave găsite de inspectori
Sursa foto: Facebook/ Zelinka Erzsebet
de Mia Lungu    |    10 Iul 2023   •   13:01

Un centru de bătrâni din Timișoara, unde erau cazate persoane fără adăpost, cu o capacitate de 45 de persoane, a fost închis temporar, din cauza neregulilor găsite. 

Potrivit surselor Antena 3 CNN, inspectorii care au ajuns în control acolo au găsit mizerie și condiții insalubre în bucătărie. 

Se pare că bătrânii cazați acolo primeau mâncare alterată. Au fost găsite foarte multe alimente expirate. De asemenea, nu există aviz pentru blocul alimentar. Practic, cei care se ocupau de centru și-au amenajat singuri o bucătărie unde preparau mâncare, fără a respecta însă normele sanitare în vigoare.

Toți cei cazați acolo, fie vor fi relocați în alte centre, fie vor fi duși la spital.

Citește și: Încep controalele, la toate centrele sociale din România, după ororile descoperite la Căminele Groazei din Ilfov

Potrivit acelorași surse, este vorba despre Centrul de găzduire temporară a persoanelor adulte fără adăpost din Timișoara, situat pe Str. Martir Gogu Opre, care aparține Fundației "Timișoara ’89".

În momentul controlului, au fost găsite 47 de persoane cazate în unitatea menționată. Centrul este subvenționat de Primăria Municipiului Timișoara. Pentru fiecare persoană cazată, administratorii primesc între 1.000 și 1.500 de lei.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close