Antena 3 Actualitate Locale Centura Azuga-Bușteni, estimată a fi gata în 3 ani. Iulian Dumitrescu: "Va avea patru benzi, nouă poduri, două pasaje subterane și un tunel"

Centura Azuga-Bușteni, estimată a fi gata în 3 ani. Iulian Dumitrescu: "Va avea patru benzi, nouă poduri, două pasaje subterane și un tunel"

de Dana Musceleanu    |    11 Ian 2022   •   16:49
Centura Azuga-Bușteni, estimată a fi gata în 3 ani. Iulian Dumitrescu: "Va avea patru benzi, nouă poduri, două pasaje subterane și un tunel"
Sursa foto: observatorulph.ro

Iulian Dumitrescu, președinte al Consiliului Județean Prahova și prim-vicepreședinte PNL, a convocat marți o ședință pentru grăbirea procedurilor de construire a variantei ocolitoare Azuga-Buşteni în vederea descongestionării traficului de pe Valea Prahovei.

La ședința convocată de președintele CJ Prahova au luat parte reprezentanți din Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, dar și primarii orașelor Sinaia și Bușteni, Vlad Oprea și Mircea Corbu.

"Ne dorim ca viziunea Consiliului Judeţean Prahova să fie complementară cu cea a CNAIR, astfel încât să reuşim să construim proiecte fiabile pe termen lung. Ne dorim, de asemenea, implicarea CNAIR în realizarea centurilor de pe Valea Prahovei pentru că sunt lucrări de infrastructură de o importanţă naţională“, a declarat preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, citat de Observatorul PH

Proiectul variantei ocolitoare Azuga-Bușteni prevede realizarea unei şosele de tip drum naţional cu 4 benzi, prevăzut, printre altele, cu 2 pasaje supraterane, 2 pasaje subterane, 1 tunel, 9 poduri, ecrane fonoizolante/fonoabsorbante.

Investiția are un cost estimat de aproape 430 de milioane lei (inclusiv TVA), iar durata de realizare prevăzută este de 36 de luni.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close