Antena 3 CNN Actualitate Locale Cod galben de vreme rea în Constanţa | Porturi închise din cauza vântului

Cod galben de vreme rea în Constanţa | Porturi închise din cauza vântului

Trei porturi maritime sunt închise din cauza vântului puternic. Județul Constanţa este sub atenţionare Cod galben de vreme rea.

Cod galben de vreme rea în Constanţa | Porturi închise din cauza vântului
Sursa foto: Arhiva Antena 3
de Claudia Popovici    |    15 Sep 2022   •   16:42

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în judeţul Constanţa, din cauza vântului puternic, începând cu ora 16.00, au fost oprite manevrele în porturile fluviale Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea și Midia.

Meteorologii au anunțat pentru județele Constanța și Tulcea, joi între orele 13.00 și 17.00, un Cod galben de vreme rea. Se semnalează intensificări ale vântului ce depășesc la rafală 55 - 60 km/h.

Caniculă urmată de vijelii puternice | Elena Mateescu, directorul ANM, anunț de ultimă oră despre schimbările meteo radicale

”O vreme călduroasă, specifică sezonului cald, cu valori de temperaturi apropiate de pragul unei zile de caniculă, dacă luăm în considerare partea de sud-est a țării, acolo unde este posibil să consemnăm 33-34 de grade Celsius.

În același timp, vorbim și de fenomene de instabilitate atmosferică accentuată. Vorbim de o avertizare meteorologică de Cod portocaliu, ce intră în vigoare la ora 17:00 și rămâne în vigoare până mâine, la ora 12:00. Vizează local zona Banatului, Crișana, vestul Transilvaniei, nordul Carpaților Orientali, acolo unde aversele vor fi torențiale vor fi însoțite de vijelii puternice.

Vorbim de cantități de apă pe intervale scurte de timp, care or să depășească 40-60 de litri pe metru pătrat, izolat 70 de litri pe metru pătrat, iar intensificările de vânt peste 80-100 de kilometri pe oră.

În același timp, și pentru vestul, centru și nord-vestul țării și zonele de munte, până mâine seară, la ora 21:00, rămâne în vigoare atenționarea meteorologică de Cod galben, pentru că și în aceste zone ne așteptăm la perioade cu averse torențiale și cantități de apă de peste 25-30 de litri pe metru pătrat, izolat 40 de litri pe metru pătrat, dar nu excludem să avem și în restul țării fenomene de instabilitate atmosferică și ploi abundente în zilele următoare”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: cod galben de vant vreme rea
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close