Antena 3 CNN Actualitate Locale Colindători amendați în Constanța. Câți bani trebuie să scoată din buzunar pentru tulburarea liniștii publice

Colindători amendați în Constanța. Câți bani trebuie să scoată din buzunar pentru tulburarea liniștii publice

Mai mulţi colindători au fost amendați de poliţişti după ce au tulburat liniștea publică pe două străzi din municipiul Constanţa.

Colindători amendați în Constanța. Câți bani trebuie să scoată din buzunar pentru tulburarea liniștii publice
Sursa foto: Antena 1
de Claudia Popovici    |    19 Dec 2022   •   19:45

Colindătorii care nu-şi mai folosesc vocile au împânzit Bucureștiul şi au apărut şi în alte orașe mari din ţară. Poliţiştii locali îi pândesc şi au început să le dea amenzi pentru tulburarea liniștii publice.

Se pierde farmecul colindelor şi este enervant, spun oamenii care se trezesc în zgomotul muzicii care răsună din boxe, dar şi poliţiştii care au început să se sesizeze din oficiu, după mai multe apeluri la 112. 

Aşa s-a întâmplat şi la Constanţa, acolo unde pe strada I.L. Caragiale şi pe strada Răzoare două grupuri de colindători au fost amendate pentru că au tulburat liniștea şi ordine publică prin strigăte, ţipete, fluierat şi bătut în tobă.

Mai exact, primul grup, format din şase persoane cu vârste cuprinse între 39 şi 49 de ani, a fost amendat în total cu 1.800 de lei.

De asemenea, cel de-al doilea grup, format din şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 66 de ani, a fost şi el amendat în total cu 1.800 de lei. 

IPJ Constanţa a precizat că tulburarea liniștii publice, prin producerea de zgomote cu orice aparat sau prin strigăte, reprezintă contravenție şi este sancționată cu amendă de la 200 la 1.000 de lei.

"Nu sunt colindători după părerea mea. Sunt oameni care efectiv vin şi cerşesc"

Cu boxa atârnată de gât și îmbrăcați în costume de Moș Crăciun, indivizii devin agasanți cu oamenii care le ies în cale, iar ca să scape de insistențele lor, unii trecători le dau bani. 

Cei care vor să cânte pe domeniul public trebuie să ceară aprobare de la primărie, însă acest lucru se întâmplă rar. Oamenii legii pot să îi sancționeze doar dacă îi prind în fapt.

"E anormal pentru că vreau colindele care erau odată, să vină colindătorii la uşă, la tine sau pe stradă. La nivel auditiv este foarte zgomotos.''

Aşa arată acum tradițiile de sărbători: zgomotoase şi cu iz de cerșetorie, scrie observatornews.ro. Dacă aşa arată tradiția, mai bine deloc, spun mulţi bucureșteni. 

×
Subiecte în articol: colindatori Constanța București
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close