Antena 3 CNN Actualitate Locale Comuna din România în care a fost inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din sud-estul Europei. Poate alimenta 100.000 de gospodării

Comuna din România în care a fost inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din sud-estul Europei. Poate alimenta 100.000 de gospodării

Cel mai mare parc fotovoltaic din România şi din sud-estul Europei, întins pe o suprafaţă de aproximativ 170 de hectare, a fost inaugurat marţi.

Comuna din România în care a fost inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din sud-estul Europei. Poate alimenta 100.000 de gospodării
Sursa foto: Getty Images I Jenson
de Silvia Preda    |    31 Oct 2023   •   22:00

Parcul fotovoltaic a fost inaugurat în localitatea Răteşti din judeţul Argeş.

"Astăzi sărbătorim un moment important în dezvoltarea energiei solare în ţara noastră. Acest parc fotovoltaic cu dimensiuni impresionante nu doar că ne ajută să facem faţă provocărilor energetice ale prezentului, dar ne deschide şi uşi către un viitor mai sustenabil şi mai luminos.

Beneficiile acestei inaugurări sunt numeroase şi au un impact semnificativ asupra României", a declarat, la evenimentul de inaugurare, Marius Negru, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Citeşte şi: Românii cu panouri fotovoltaice produc curent cât 1,5 reactoare de la Cernavodă. Distribuitorii se plâng că rețelele sunt vechi și nu fac față

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud-Est a fost inaugurat în cadrul primei ediţii a Solar Open Day, scrie Agerpres.

Parcul se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 170 de hectare de teren, în intravilanul comunei Răteşti din judeţul Argeş. Lucrările au început în anul 2022 şi au fost finalizate după 18 luni, în septembrie 2023, investiţia ridicându-se la peste 100 de milioane de euro.

În parc au fost montate 135.000 de panouri, cu o putere totală instalată de 155 de megawaţi. Parcul fotovoltaic de la Răteşti ar putea alimenta 100.000 de gospodării.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close