Antena 3 CNN Actualitate Locale Comuna din România unde se deschide o fabrică nouă de bețișoare pentru înghețată. Primarul confirmă investiția de zeci de milioane de euro

Comuna din România unde se deschide o fabrică nouă de bețișoare pentru înghețată. Primarul confirmă investiția de zeci de milioane de euro

Cel mai mare producător de bețe de lemn pentru înghețată și cafea din lume va deschide o nouă fabrică în România.

Comuna din România unde se deschide o fabrică nouă de bețișoare pentru înghețată. Primarul confirmă investiția de zeci de milioane de euro
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    21 Iun 2023   •   15:08

Grupul francez Smart Wood, care deține deja o fabrică la Onești, în Bacău, inaugurată în 2019, urmează să investească zeci de milioane de euro în comuna timișeană Giarmata, pe teritorul satului Cerneteaz.

"Avem norocul acesta, va fi prima fabrică pe raza teritoriului Cerneteaz. Vorbim de la Smart Wood vor avea o investiție, de anul viitor, de multe zeci de milioane de euro", a dezvăluit Claudiu Mihălceanu, primarul comunei Giarmata.

În 1990, francezii de la Smart Wood au lansat bățul pentru înghețată, iar astăzi produce peste 20 de miliarde de bețe pete pe an. Furnizează produse la peste 300 de clienți răspândiți în 50 de țări. Printre cei mai importanți clineți se află cei de la Nestle.

Citește și: Investiție într-o unitate nouă, la singura fabrică de seringi microlitrice din România: 30 de millioane de euro

"Numărul de angajați care sunt pe raza comunei cred că încet încet depășește numărul de locuitori ai comunei Giarmata. Bineînțeles, Timișoara contribuie foarte mult la forța de muncă de pe raza comunei noastre.

Suntem norocoși că avem în vecinătate Aeroportul Timișoara, autostrada Arad-Timișoara, iar ca poziție geografică, Giarmata este foarte atractivă, avem această infrastructură.

Vom scoate peste trei luni un proiect, un PUZ industrial de 100 de hectare pe care îl vom pune la dispoziția tuturor investitorilor care vor să investească pe raza comunei Giarmata", a mai spus primarul Claudiu Mihălceanu, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: inghetata fabrica Giarmata Cerneteaz
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close