Antena 3 CNN Actualitate Locale Un consilier local din Satu Mare a demisionat pentru că nu făcea nimic și lua 6.500 de lei salariu: "Este inadmisibil să fie plătiți oameni numai pentru prezența fizică"

Un consilier local din Satu Mare a demisionat pentru că nu făcea nimic și lua 6.500 de lei salariu: "Este inadmisibil să fie plătiți oameni numai pentru prezența fizică"

Ciprian Tișea, un consilier de la cabinetul vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Oliviu Buzgău, și-a dat demisia în semn de protest fiindcă nu a avut nimic de muncă în toată perioada în care a fost angajat.

Un consilier local din Satu Mare a demisionat pentru că nu făcea nimic și lua 6.500 de lei salariu: "Este inadmisibil să fie plătiți oameni numai pentru prezența fizică"
Sursa foto: getty images | izusek
de Ştefan Petrică    |    10 Feb 2023   •   00:06

Ciprian Tişea, în vârstă de 43 de ani, a fost angajat în luna august anul trecut la Consiliul Județean Satu Mare în funcția de consilier al vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Oliviu Buzgău.

Bărbatul a spus că timp de cinci luni, nu i s-a solicitat să facă nimic, activitatea sa fiind, de fapt, caracterizată prin simpla prezență.

Acesta și-a depus demisia ca un act de onoare, pentru a nu mai încasa mii de lei pentru statul degeaba.

”Am atras atenția de nenumărate ori colegilor de la cabinet să nu se fumeze în biroul consilierilor, însă mi-am atras doar reproșuri și intrigile acestora, fără a-mi respecta solicitarea și implicit legea care interzice acest lucru. 

Demisia mea este în primul rând un act de onoare, considerând că toți cei care constată nereguli în administrația publică locală au obligația să le sesizeze, fiind inadmisibil să fie plătiți oameni din bugetul public fără a presta muncă, ci numai pentru prezența fizică.

Este inadmisibil ca un consilier să fie plătit cu un salariu net de 6.500 lei, fără să se solicite ca acesta să presteze munca în conformitate cu fișa postului", potrivit fostului consilier.

Citeşte şi: Continuă valul de concedieri la giganții din IT: Yahoo va renunța la peste 20% din angajați

Consilierul spune că ”antecamera vicepreședinților Consiliului Județean era caracterizată de râsete, țipete, atmosferă de clacă, stand-up comedy”.

”Inclusiv domnul vicepreședinte Oliviu Buzgău le-a atras atenția doamnelor din birou de nenumărate ori asupra acestui aspect. Eu nu am participat la astfel de comportamente și nici nu doresc să ajung să fiu asociat cu o astfel de conduită într-o instituție publică”, a spus Tişea.

În urma demisiei, Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a reacționat: ”Nu e treaba mea să știu ce atribuții au consilierii celor doi vicepreședinți. Eu știu că cei doi vicepreședinți au atribuții clare, doar împreună am lucrat două luni la perfectarea bugetului județului Satu Mare. În rest, eu nu comentez”.

×
Subiecte în articol: Satu Mare demisie consilier
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close