Antena 3 CNN Actualitate Locale Copac doborât de vânt pe linia ferată între Buftea și Periș | Trenurile circulă pe un singur fir

Copac doborât de vânt pe linia ferată între Buftea și Periș | Trenurile circulă pe un singur fir

Un copac a căzut peste linia ferată, din cauza vântului puternic, între Buftea și Periș. Traficul feroviar se desfășoară pe un singur fir.

Copac doborât de vânt pe linia ferată între Buftea și Periș | Trenurile circulă pe un singur fir
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Dani Amariei
de Claudia Popovici    |    21 Mai 2023   •   18:19

Update 18:56: Echipele de intervenție ale CFR SA lucrează la deblocarea căii ferate și remedierea firului de contact pentru realimentarea cu energie electrică

"În cursul acestei după-amiezi, 21 mai 2023, circulația trenurilor CFR Călători spre /dinspre Ploiești este întreruptă temporar din cauza căderii unor copaci pe linia de contact între Dârza și Periș și ruperea firului precum și a pantografului de la trenul R 5017.

Echipele de intervenție ale CFR SA lucrează la deblocarea căii ferate și remedierea firului de contact pentru realimentarea cu energie electrică.

Ca măsură de sprijin, CFR Călători a pus la dispoziția CFR SA locomotivă diesel pentru a putea fi astfel tranzitată zona afectată. Trenurile afectate până în prezent sunt: – R 5017 București Nord – Buzău – IR 1635 Constanța – Brașov – R 3027 București Nord – Brașov

Circulația în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și îi asigură că face toate operațiunile necesare pentru asigurarea unui transport în siguranță", a transmis CFR Călători. 

Copac doborât de vânt pe linia ferată între Buftea și Periș | Trenurile circulă pe un singur fir 

La ora 17.00, din cauza condițiilor vântului puternic, un copac a căzut pe linia de contact, între Buftea și Peris, pe firul I, a informat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

În plus, mecanicul tenului R 5071 a anunțat ruperea pantografului trenului, tot între stațiile Buftea - Periș.

Circulația celorlalte trenurilor se desfășoară pe firul al doilea.

„Pentru remedierea deranjamentului la linia de contact de pe firul I, între Buftea și Periș, se intervine cu o drezină pantograf, iar pentru trenul R 5071 a fost îndrumată o locomotivă Diesel”, a adăugat sursa citată.

Citeşte şi: ANM, noi alerte de vreme severă pentru mai multe zone din ţară | Unde lovesc furtunile

×
Subiecte în articol: cale ferata
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close