Antena 3 CNN Meteo ANM, noi alerte de vreme severă pentru mai multe zone din ţară | Unde lovesc furtunile

ANM, noi alerte de vreme severă pentru mai multe zone din ţară | Unde lovesc furtunile

Furtunile au lovit în această după-amiază mai multe zone din țară. Meteorologii au emis alerte de tip nowcasting pentru județele din sudul și vestul țării.

de Claudia Popovici    |    21 Mai 2023   •   16:47

"Ne așteptăm ca în următoarele ore instabilitatea atmosferică să se mai extindă, să apară instabilitate și pe jumătatea de sud a Moldovei. Într-adevăr, vânt intens în estul Munteniei în special vânt și în Capitală, cu rafală de în jurul a 40km/h deocamdată nu sunt probleme, sunt furtuni specifice sezonului cald. Temperaturile au crescut, iată, avem 27° grade în Capitală și pe măsură ce aerul s-a încălzit, s-au format acești nori cu mare dezvoltare, verticale care generează descărcări electrice, ploi pe alocuri însemnate cantitativ, având și caracter torențial.

Și chiar așteptăm să fie posibile și căderi de grindină, iar același regim al vremii îl avem și în perioada următoare, respectiv o vreme caldă săptămâna viitoare. Temperaturile chiar mai cresc treptat de la o zi la alta", a spus la Antena 3 CNN, meteorologul Mihai Huştiu. 

ANM, prognoza meteo: Cod galben de vânt în Bucureşti

Este cod galben de vânt în Capitală, emis în urmă cu scurt timp de către meteorologi. Rafalele de vânt ajung la 60km/h alerta nowcasting transmisă de meteorologi este valabilă până la ora 17:30.

Și județul Ilfov este sub cod galben de vânt. Meteorologii au transmis alerte și pentru alte județe din sudul și vestul țării.

 

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close