Antena 3 CNN Actualitate Locale Copiii de la grădinţele din judeţul Botoşani, în pericol. Tavanele degradate riscă să cadă peste ei

Copiii de la grădinţele din judeţul Botoşani, în pericol. Tavanele degradate riscă să cadă peste ei

Situaţie dramatică pentru zeci de copii din judeţul Botoşani. Grădiniţele la care merg au tavane din placaj care riscă să se prăbuşească. În toalete abia poţi intra iar cu aproximativ o lună în urmă situaţia era şi mai gravă. Şocant este că în timp ce autorităţile trag un semnal de alarmă şi încearcă să remedieze lucurile, o parte dintre părinţii par împacaţi cu ce se întâmplă acolo.

Copiii de la grădinţele din judeţul Botoşani, în pericol. Tavanele degradate riscă să cadă peste ei
de Cătălin Onofrei    |    17 Sep 2021   •   15:01

La 30 de kilometri de Botoşani, spaţiile în care învaţă copii sunt vechi de 100 de ani. Clădirile sunt şubrede, cu tencuiala căzută şi gratii la câteva camere dezafectate.

Toaletele la care sunt nevoiţi să meargă copiii de trei până la şase ani sunt atât de mici încât un adult nu are nicio şansă să stea în picioare.

Noua directoare spune că deşi îşi doreşte să remedieze problemele nu are pentru moment fondurile necesare.

"Sperăm să nu aibă loc niciun accident şi să aibă loc cât mai repede reabilitarea", a spus Baltariu Iuliana, director şcoala Ungureni.

Primarul spune că a găsit un ONG dispus să investească într-o toaletă modernă.

Cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, mai mulţi directori de grădinițe din judeţul Botoşani au fost înlocuiți pentru că nu au dorit să-și asume lucrările de modernizare.

×
Subiecte în articol: gradinite Botoșani copii pericol tavane
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close