Antena 3 CNN Actualitate Locale Copil de 1 an din Braşov, mort după ce a fost bătut şi înfometat. Mama lui a fost reţinută

Copil de 1 an din Braşov, mort după ce a fost bătut şi înfometat. Mama lui a fost reţinută

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov au reţinut-o, marţi, pe mama copilului de un an mort în condiţii suspecte.

Copil de 1 an din Braşov, mort după ce a fost bătut şi înfometat. Mama lui a fost reţinută
Sursa foto: Gettyimages
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2023   •   20:22

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov din data de 04.07.2023 s-a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatei A.S.A pentru comiterea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, transmit autorităţile.

Tânăra mamă este acuzată că și-a neglijat copilul minor de la nașterea acestuia (decembrie 2021) și până la decesul lui (iulie 2023).

Potrivit procurorilor, femeia l-a lăsat de mai multe ori în grija unor rude, nu i-a asigurat o alimentație corespunzătoare (ceea ce a avut drept consecință modificări scheletice și organice) şi nu i-a asigurat o igienă corespunzătoare (minorul locuind în condiții neigienice, nefiind spălat, purtând haine murdare). 

De asemenea, femeia a adoptat o atitudine pasivă față de agresiunile la care era supus copilul. 

Vă amintim că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov l-au reţinut, luni, pe concubinul mamei copilului de un an, care a murit în condiţii suspecte, bănuindu-l pe bărbat că ar fi lovit în mod repetat şi ar fi înfometat minorul.

Citeşte şi: Mama bebelușului ucis la Brașov ar fi fugit cu iubitul ei de 21 de ani! Femeia este fiica unui avocat din Constanța 

Femeia locuia de trei săptămâni în Brașov. Aceasta a fugit cu tânărul de 21 de ani, deși trăise o frumoasă poveste de dragoste cu tatăl biologic al bebelușului în Anglia, acolo unde a și născut.  

Concubinul mamei rămâne în arest preventiv pentru 24 de ore, urmând ca propunerea procurorilor să fie pentru 30 de zile.  

Mama copilului de un an și 7 luni a cerut ajutor la 112 după ce a observat că bebelușul nu mai respira. N-a așteptat ambulanța şi a luat un taxi către spital. Pe drum s-a întâlnit cu echipajul de intervenție, iar medicii au încercat să-l salveze pe cel mic. Eforturile lor au fost în zadar. Ulterior, medicii au observat pe corpul urme de violență şi au anunțat poliția. 

Concubinul mamei ar fi lovit în mod repetat şi ar fi înfometat minorul.

"I-a aplicat minorului în vârstă de un an și 7 luni lovituri de o intensitate ridicată în zone diferite ale corpului, cum ar fi în zona toracelui și a capului", a explicat Vlad Teodorescu, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Pentru Minori și Familie. 

×
Subiecte în articol: copil Brașov
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close