Antena 3 CNN Actualitate Locale Orori provocate de fiul unui preot: A omorât o vecină şi i-a incendiat casa. Ce pedeapsă au decis judecătorii

Orori provocate de fiul unui preot: A omorât o vecină şi i-a incendiat casa. Ce pedeapsă au decis judecătorii

Fiul unui preot din localitatea prahoveană Lipăneşti a fost condamnat 21 de ani de închisoare, după ce şi-a ucis vecina şi apoi i-a incendiat casa. Bărbatul este acuzat de omor calificat și de distrugere.

Orori provocate de fiul unui preot: A omorât o vecină şi i-a incendiat casa. Ce pedeapsă au decis judecătorii
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Cristi Georgescu    |    05 Mai 2022   •   09:06

Tânărul de 26 de ani şi-a ucis vecina la începutul lunii februarie 2019. Nu a plecat de la faţa locului până nu a incendiat locuinţa acesteia.

Bărbatul nu era pentru prima oară în vizorul Poliţiei, mai executase 3 ani de închisoare pentru complicitate la tâlhărie.  

Băiatul era vecin cu femeia de 63 de ani care a fost găsită în locuinţă de către pompierii care veniseră să stingă incendiul.

Băiatul ar fi băut zdravăn înainte, apoi a mers în casa femeii, chitit să îi fure pensia. Înainte să fie omorâtă, între victimă şi agresor s-a dus o luptă aprigă, în urma căreia femeia a încercat să scape de furia vecinului.     

Şocant este că după izbucnirea flăcărilor, după ce tatăl său, preotul satului, a dat alarma la pompieri, Teodor Mina se afla pe stradă şi încerca să ajute la stingerea focului, potrivit martorilor de atunci.

La mai bine de 3 ani după ce a fost trimis dosarul în instanţă, judecătorii au dat o primă sentinţă - 21 de ani închisoare.

Bărbatul se află deja în închisoare, de la data comiterii faptei. Sentinţa nu este definitivă, urmând a fi atacat cu recurs.

   

×
Subiecte în articol: Lipăneşti prahova crima
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close