Antena 3 CNN Actualitate Locale Cum au reuşit cei doi lei să evadeze din cuşca Grădinii Zoologice din Rădăuţi. Director: "S-a împins în trapă, au cedat șinele exterioare și a ieșit. A fost panică"

Cum au reuşit cei doi lei să evadeze din cuşca Grădinii Zoologice din Rădăuţi. Director: "S-a împins în trapă, au cedat șinele exterioare și a ieșit. A fost panică"

Au fost clipe de panică la Rădăuţi, joi, când doi lei au evadat de la grădina zoologică. Din fericire, ei au fost prinși, iar apoi, tranchilizați. 

Cum au reuşit cei doi lei să evadeze din cuşca Grădinii Zoologice din Rădăuţi. Director: "S-a împins în trapă, au cedat șinele exterioare și a ieșit. A fost panică"
Sursa foto: Antena 3
de Paul Ciurari    |    Cătălin Onofrei    |    09 Iun 2022   •   13:51

"Muncitorul a făcut curățenie în interior și când a ieșit în exterior a blocat trapa de siguranță de tablă, care are 50-60 de kilograme și a vrut să facă curățenie în exterior. 

Când a auzit leul din Ucraina că e afară, leul meu, pe care îl cheamă tot Simba, a vrut să iasă și el. S-a împins în trapă, a căzut cu tot cu trapă, au cedat șinele exterioare, a căzut cu tot cu trapă și a ieșit în exterior. 

După aceea a urmat și leoaica. Imediat în maxim cinci minute am securizat perimetrul, am pus oamenii de pază, am sunat.

Leii s-au dus la umbră, unul din ei a venit și l-a vizitat pe Mir, s-a pus între cușca lui Mir și după aceea a trecut la lebede. Leoaica a făcut un tur la cerbii lopătari și cerbii carpatini și s-a așezat foarte bine în partea cealaltă, la umbră. 

Bineînțeles că dacă au ieșit leii noștri a fost spre norocul nostru, că dacă erau ceilalți nu știu cum gestionam, sunt mult mai periculoşi și agresivi.

Au fost şi aşa emoții, mai ales că trebuia să-i tranchilizeze şi atunci ei reacționează. A fost un pic de panică, dar mulțumim lui Dumnezeu că s-a terminat totul cu bine", a explicat directoarea Grădinii Zoologice, Angelica Olenici, joi, la Antena 3.

Simba şi Georgiana sunt ei doi lei care în această dimineaţă au scăpat din cuşca lor de la Zoo Rădăuţi. 

×
Subiecte în articol: lei gradina zoologica Radauti evadare
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close