Antena 3 CNN Actualitate Locale A început demolarea stadionului "Gheorghe Hagi" din Constanța. Când va fi gata noua arenă

A început demolarea stadionului "Gheorghe Hagi" din Constanța. Când va fi gata noua arenă

Demolarea stadionului "Gheorghe Hagi" din Constanța a început, iar în locul lui va fi construită o arenă modernă, care se va ridica la standardele Federației Internaționale de Fotbal.

A început demolarea stadionului "Gheorghe Hagi" din Constanța. Când va fi gata noua arenă
Sursa foto: Primăria Constanța | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2023   •   23:00

Stadionul din Constanța nu a mai fost renovat de aproape 25 de ani, iar autoritățile transmit că în locul lui va fi construită o arenă modernă, care se va ridica la standardele UEFA și ale Federației Internaționale de Fotbal.

Startul lucrărilor de demolare a fost marcat printr-un eveniment intitulat "Arena de 10", la care au participat Gheorghe Hagi și alte legende ale clubului Farul.

Lucrările desfășurate pentru noua arenă ar urma să dureze doi ani, iar suma investită va atinge valoarea de 100 de milioane de euro.

"Am reuşit, în final, să obţinem finanţarea prin hotărâre de Guvern. (...) Noi ne ocupăm de demolarea stadionului, Compania Naţională de Investiţii se ocupă de licitaţie, sunt într-o fază destul de avansată şi peste puţin timp vom şti cine este câştigătorul şi cine va construi noua arenă, una foarte modernă, de altfel", a declarat primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac.

 Citește și: A murit Luis Suarez Miramontes, jucătorul legendar al lui FC Barcelona. "Luisito a fost un maestru", a declarat Inter

Primăria Constanța a precizat că noua arenă va avea o capacitate de 18.500 de locuri, iar clădirea stadionului va integra și alte spații.

"Pe amplasament se va realiza un stadion de fotbal cu o capacitate de 18.500 de locuri, care va beneficia de funcţiunile şi suprafeţele necesare încadrării în categoria IV UEFA şi un stadion de atletism cu o capacitate de 1.000 de locuri.

De asemenea, clădirea stadionului va integra şi o serie de funcţiuni complementare: săli de antrenament- atletism indoor, squash/tenis de masă şi fitness, centru de conferinţe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, spaţii comerciale şi zone de loisir", a transmis Primăria Constanța.

×
Subiecte în articol: stadion Constanța Gheorghe Hagi
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close