Antena 3 CNN Actualitate Locale Depozitul de butelii din Piteşti, unde a izbucnit un incendiu puternic, amendat acum două luni de Garda de Mediu Argeş

Depozitul de butelii din Piteşti, unde a izbucnit un incendiu puternic, amendat acum două luni de Garda de Mediu Argeş

Un incendiu puternic, cu care pompierii se luptă să îl stingă și la această oră, a izbucnit, joi, la un depozit de butelii din Pitești. Alexandru Vâjan, comisarul şef al Gărzii de Mediu Argeş, a declarat că depozitul a fost amendat, în urmă cu două luni, pentru nerespectarea mai multor condiţii din autorizaţia de mediu.

Depozitul de butelii din Piteşti, unde a izbucnit un incendiu puternic, amendat acum două luni de Garda de Mediu Argeş
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    10 Iun 2022   •   11:53

Alexandru Vâjan, comisarul şef al Gărzii de Mediu Argeş, a declarat că depozitul unde a izbucnit incendiul a fost amendat acum două luni cu 100.000 lei pentru nerespectarea mai multor condiţii din autorizaţia de mediu, potrivit Adevarul.

Ulterior, în luna mai, la un nou control al Gărzii de Mediu Argeş, s-a constatat faptul că neregulile au fost remediate.

Incendiu puternic la un depozit de butelii din Piteşti. Pompierii intervin să limiteze dezastrul

Un incendiu violent a izbucnit, joi seară, într-o zonă industrială a orașului Piteşti la un depozit de butelii.

Pe o rază de aproximativ 100 m față de locul incendiului, echipajul de intervenţie în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice sau nucleare (CBRN) a identificat substanțe care pot afecta starea de sănătate a personalului care intervine și s-a impus purtarea aparatelor de respirat cu aer comprimat pentru siguranța lor.

Pompierii se luptă de peste 13 ore să stingă incendiul de la Pitești

Pompierii lucrează de mai bine de 13 ore pentru a stinge incendiul care a cuprins depozitul de substanțe periculoase din Pitești.

Flăcările s-au extins pe o suprafață de 5000 de metri pătrați, iar salvatorii argeșeni au avut nevoie de ajutorul colegilor din 4 județe. Un laborator mobil a venit în Pitești tocmai din Prahova pentru a măsura calitatea aerului.  

Pentru stingerea incendiului au intervenit în total 15 autospeciale cu apă și spumă iar pompierii au avut nevoie de aparate de respirat. De asemenea, reprezentanții Gărzii de Mediu au fost chemați să măsoare cât de periculos este aerul din zonă. 

În acest moment, peste 50 de pompierii continuă să lupte cu flăcările, incendiul nefiind lichidat în totalitate.

Din fericire nu au fost victime în urma flăcărilor periculoase.

×
Subiecte în articol: Pitești incendiu depozit
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close