Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Incendiu puternic la un depozit de butelii din Piteşti. Pompierii intervin să limiteze dezastrul

Incendiu puternic la un depozit de butelii din Piteşti. Pompierii intervin să limiteze dezastrul

Un incendiu violent a izbucnit în această seară într-o zonă industrială a orașului Piteşti la un depozit de butelii.

Incendiu puternic la un depozit de butelii din Piteşti. Pompierii intervin să limiteze dezastrul
Sursa foto: Colaj Antena 3 | ISU Argeş
de Mariana Zaharia    |    09 Iun 2022   •   21:01

Update 22:30: Intervin pompieri din 4 județe: Argeș, Giurgiu, Dâmbovița, Olt şi un serviciu privat.

Pe o rază de aproximativ 100 m fața de locul incendiul echipajul de intervenţie în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice sau nucleare (CBRN) a identificat substanțe care pot afecta starea de sănătate a personalului care intervine și s-a impus purtarea aparatelor de respirat cu aer comprimat pentru siguranța lor.

În afara razei de 100 m față de incendiu nu a mai fost identificat pericolul, însă recomandăm populației din zonă să mențină ușile și ferestrele închise.

Incendiu puternic la un depozit de butelii din Piteşti. Pompierii intervin să limiteze dezastrul

Din primele informaţii incendiul a izbucnit la o fabrică de butelii situată pe Drumul 23, ieșirea din Piteşti spre A1. În zonă se mai afla şi o fabrică de diluanți. 

Alarma a fost dată prin două apeluri la 112.

Flăcările se manifestă pe o suprafață de aproximativ 5000 mp, iar fumul gros poate fi observat de la depărtare.  

La faţa locului au ajuns 15 autospeciale de stingere cu apa și spumă, un echipaj CBRN (echipajul de intervenţie în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice sau nucleare) şi 2 ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat.

În sprijinul echipajelor argeșene au fost trimise în sprijin 3 mașini de stingere de la ISU Dâmbovița, 2 de la ISU Olt și 1 de la ISU Giurgiu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Din cauza degajărilor mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert.

"Luați măsuri de autoprotecţie, închideți ușile şi ferestrele, astupați găurile de aerisire şi opriți funcționarea instalațiilor de climatizare sau ventilație", se transmite în mesaj. 

Din informațiile primite la acest moment, nu sunt raportate victime

×
Subiecte în articol: incendiu fabrica butelii Pitești
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close