Antena 3 Actualitate Locale Ultima zi de funcționare a Depozitului de deșeuri al PMB operat de Iridex Group

Ultima zi de funcționare a Depozitului de deșeuri al PMB operat de Iridex Group

de Alexandra Dima    |    31 Mai 2021   •   13:03
Ultima zi de funcționare a Depozitului de deșeuri al PMB operat de Iridex Group

31 mai 2021 este ultima zi de funcționare a Depozitului de deșeuri al Primăriei Municipiului București, operat de Iridex Group SRL. Operatorul a fost nevoit să rezilieze toate contractele de depozitare a căror data expiră azi.

Primăria Municipiului București urmează să preia amenajările depozitului și să încredințeze activitatea de postmonitorizare (monitorizare post închidere) conform prevederilor Contractului nr. 955/ 1999 , respectiv deciziei definitive a Tribunalului Bucuresti  - Curtea de apel,  pentru a evita grave accidente de mediu, cu efecte negative asupra sănătății populației. 

Activitatea de monitorizare post închidere se refera la securizarea depozitului, acoperirea și îngrijirea acestuia, extragerea gazului de depozit, transportul și arderea la temperaturi înalte a gazului de depozit, întreținerea sistemului de drenaj a levigatului, transportul și epurarea levigatului, dar și a apelor pluviale, se arată într-un comunicat al Iridex Group.

Stația de sortare, respectiv celelalte activități de tratare și reciclare a deșeurilor își vor continua activitatea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close