Antena 3 CNN Actualitate Locale Un spital din România este obligat să achite daune morale de 800.000 de euro, după ce un bebeluș a murit în urma contractării a trei bacterii

Un spital din România este obligat să achite daune morale de 800.000 de euro, după ce un bebeluș a murit în urma contractării a trei bacterii

Despăgubire-record. Un spital din România este obligat să achite daune morale de 800.000 de euro, după ce un bebeluș a murit în urma contractării a trei bacterii. Sentința este definitivă.

Un spital din România este obligat să achite daune morale de 800.000 de euro, după ce un bebeluș a murit în urma contractării a trei bacterii
Sursa foto: GettyImages
27 Feb 2024   •   21:03

Spitalul Județean Suceava, trimis în judecată ca entitate, a fost găsit vinovat de judecători pentru ucidere din culpă și condamnat la achitarea unei amenzi penale de 280.000 de lei.

Un bebeluş a murit după ce a contractat trei bacterii

Curtea de Apel Suceava a dispus ca familia unui bebeluş care a murit, după ce a contractat trei bacterii în spital, să fie despăgubită de Spitalul Județean Suceava cu suma totală de 800.000 de euro. 

În iunie 2021, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au finalizat și au trimis în instanță dosarul a trei bebeluși morți în 2016, la câteva ore sau zile după ce s-au născut la Spitalul Județean Suceava. Expertizele de specialitate au stabilit că bebelușii ar fi murit în urma contractării unor bacterii, de la coloana de apă a unității spitalicești.

Spitalul Județean Suceava a fost inculpat în dosar pentru ucidere din culpă, în timp ce în cazul managerului de atunci, Vasile Rîmbu, s-a considerat că sunt probe suficiente pentru a fi trimis în judecată. Vasile Rîmbu a avut calitatea de participant la procesul penal, scrie Monitorul de Suceava.

În 2016, trei copii născuți la spitalul din Suceava au murit. Unul a murit după 27 de ore de la naștere, altul a trăit 10 zile, iar altul 13 zile.

Procurorii au încadrat fapta la ucidere din culpă.
 

×
Subiecte în articol: despagubire daune Suceava spital bacterii
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close