Antena 3 CNN Externe Daune uriaşe pentru familia unei femei care a murit într-un spital, în urma unei infecții nosocomiale

Daune uriaşe pentru familia unei femei care a murit într-un spital, în urma unei infecții nosocomiale

Daune de 600.000 de euro pentru familia unei femei moarte într-un spital, în urma unei infecții nosocomiale. Femeia s-a stins după trei luni de agonie.

Daune uriaşe pentru familia unei femei care a murit într-un spital, în urma unei infecții nosocomiale
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Feb 2024   •   20:20

Tribunalul din Catania, Italia, condamnă Spitalul "Vittorio Emanuele" la plata a peste 600.000 de euro despăgubiri pentru familia unei victime a infecției nosocomiale. O femeie în vârstă de 60 de ani a murit în 2014 după trei luni de agonie.

Tribunalul din Catania a hotărât ca Spitalul "Vittorio Emanuele" să plătească o despăgubire de peste 600.000 de euro soțului și celor doi copii ai unei femei decedate în 2014 în urma unei infecții nosocomiale.

Spitalul a fost găsit vinovat că a provocat infecția care a dus la moartea pacientei, potrivit agenției ANSA. Procedurile au fost inițiate de membrii familiei cu ajutorul unei firme de avocatură.

Potrivit raportului de expertiză tehnică judiciară, decesul "trebuie atribuit unui șoc septic care a luat naștere în urma unei infecții nosocomiale în timpul șederii sale la spital".

Judecătorul a condamnat spitalul la plata a 75.050 de euro către cei trei membri ai familiei ca despăgubire pentru daune, plus despăgubiri în favoarea soțului pacientei decedate (201.900 de euro), a fiului (161.250 de euro) și a fiicei (168.250 de euro).

Hotărârea în primă instanță a Tribunalului din Catania poate fi atacată cu recurs. 

×
Subiecte în articol: Catania Italia spital Vittorio Emanuele
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close